G4Media.ro

Columbia a început sterilizarea hipopotamilor care i-au aparținut traficantului de droguri Pablo…

Sursa foto: Pixabay

Columbia a început sterilizarea hipopotamilor care i-au aparținut traficantului de droguri Pablo Escobar/ Hipopotamii s-au înmulțit necontrolat și au fost declarați specie invazivă

Columbia a început sterilizarea hipopotamilor ce provin din animalele aduse ilegal în țară de către fostul rege al drogurilor Pablo Escobar în anii 1980, scrie AP News.

Doi hipopotami masculi și o femelă au fost supuși sterilizării chirurgicale, au declarat autoritățile de mediu. Aceasta face parte dintr-un efort mai amplu al guvernului de a controla populația de peste 100 de mamifere care se plimbă nesupravegheate în unele râuri.

Planul include sterilizarea a 40 de hipopotami pe an, transferul unora dintre ei în alte țări și, eventual, eutanasierea.

Hipopotamii, care s-au răspândit de pe proprietatea lui Escobar în râurile din apropiere, unde au prosperat, nu au prădători naturali în Columbia și au fost declarați o specie invazivă care ar putea perturba ecosistemul.

Un grup de hipopotami a fost adus în anii 1980 la Hacienda Nápoles, grădina zoologică privată a lui Escobar, care a devenit o atracție turistică după moartea acestuia în 1993. Cele mai multe dintre animale trăiesc liber în râuri și se reproduc fără control.

Sterilizarea necesită timp, deoarece reperarea și capturarea animalelor teritoriale și agresive de 3 tone este complicată, a declarat David Echeverry López, șeful biroului de mediu responsabil de acest plan.

Ploile din zonă au complicat eforturile de capturare a animalelor. Mai multă iarbă înseamnă că „au o supraofertă de hrană, așa că a le momi pentru a le captura devine și mai complicat”, a spus Echeverry.

Guvernul estimează că există 169 de hipopotami în Columbia, în special în bazinul râului Magdalena, și că, dacă nu se iau măsuri, ar putea fi 1.000 până în 2035.

Când planul a fost anunțat pentru prima dată, Ministerul Mediului a declarat că procedura este costisitoare – fiecare sterilizare costă aproximativ 9.800 de dolari – și implică riscuri pentru hipopotam, inclusiv reacții alergice la anestezie sau moarte, precum și riscuri pentru personalul implicat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...