G4Media.ro

Președintele Israelului a prezentat un exemplar în arabă al „Mein Kampf”, despre…

Sursa foto: captură video

Președintele Israelului a prezentat un exemplar în arabă al „Mein Kampf”, despre care a spus că a fost găsit asupra unui terorist Hamas

Președintele Israelului, Itzhak Herzog, spune că o copie a cărții lui Hitler, Mein Kampf, a fost găsită pe corpul unui membru Hamas într-o bază pe care gruparea o folosea în nordul Gaza, relatează BBC.

El a spus că acest lucru arată că unii membri ai Hamas cercetau ideologia antisemită a lui Hitler.

Președintele a prezentatla BBC cartea lui Adolf Hitler, spunând că a fost găsită în camera unui copil folosită de un agent din Gaza, care a marcat și secțiunile în care îndemna la masacrarea evreilor, scrie și Times of Israel.

Herzog a ținut în mână un exemplar al cărții liderului nazist în timpul unui interviu video cu Laura Kuenssberg de la BBC și a spus că aceasta arată natura urii împotriva căreia Israelul luptă în campania sa de distrugere a Hamas, după atacul șocant al grupului terorist de luna trecută.

„Aceasta este cartea lui Adolf Hitler, Mein Kampf, tradusă în arabă”, a declarat el. „Aceasta este cartea care a dus la Holocaust și cartea care a dus la cel de-al Doilea Război Mondial”.

Herzog a declarat că această carte a fost găsită cu câteva zile mai devreme pe corpul unui pistolar Hamas în dormitorul unui copil, „care a devenit o bază folosită pentru activități teroriste de către organizația teroristă Hamas”.

„Teroristul a scris notițe, a marcat secțiunile și a studiat din nou și din nou ideologia lui Adolf Hitler de a-i urî pe evrei, de a-i ucide pe evrei, de a-i arde și de a-i măcelări pe evrei oriunde s-ar afla”, a spus el. „Acesta este adevăratul război cu care ne confruntăm”.

Întrebat dacă răspunsul Israelului la atacul Hamas din 7 octombrie a devenit disproporționat, Herzog a spus că „în primul rând ne apărăm”, relatează BBC.

El a spus că Israelul își desfășoară operațiunile din Gaza „în conformitate cu normele dreptului umanitar internațional” și că a avertizat civilii în legătură cu țintele atacurilor în avans.

El a recunoscut că au existat morți în rândul civililor din Gaza, dar a dat vina pe Hamas pentru multe dintre tragediile de acolo.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. O fi subliniat arabul respectiv si partea in care Hitler zicea ca actioneaza conform spiritului dumnezeului crestin, ca el apara lucrarea dumnezeului crestin? Ca tot prin capitolul ala este. Cum s-o impaca asta cu Islamul din capul lui? Greu de crezut ca putea sa insaileze trei idei coerente …

    Dar pe centura de explozibil ce si-o fi scris „Got Mit Uns” sau „Allah hu maeana”?

    • @sanitar lasa manipularea ca fasaie, Hitler era ateu, vaturati mizerii progresiste si puneti etichete abjecte comparand mere cu pere.

    • @clarastanescu – Vorbim despre hitler nu despre n.az.ism. Era c.a.tolic si s-a folosit frecvent de reli.gi.e in discursurile lui. Pl.us simbolistica (cr.uc.ea), plus Got Mit Uns de pe uniformele militarilor.

    • @clarastanescu – Vorbim despre hitler nu despre n.az.ism. Era c.a.tolic si s-a folosit frecvent de reli.gi.e in discursurile lui. Pl.us simbolistica (cr.uc.ea), plus Got Mit Uns de pe uniformele m.ilit.arilor.

    • @Clara: n-ai consultat materialul. Sfarsitul capitolului al II-lea.
      Inapoi la sala de studiu, va rog. 📕 ✒️

      Daca nici ce a scris omu’ cu mana lui (vorba vine 🙂 ) nu crezi, intri la categoria negationisti si o sa ai probleme cu Dl. Clej. Mare atentie! ⚠️

  2. Este puțin probabil ca vreun fundamentalist islamist să se inspire din mizeria aia , pentru ca credințele lui religioase îl fac să-i urască pe creștini cel puțin cat pe israeliți.

    Dacă este prezentată pentru Occident, precum pare, este o problemă reală de ordin moral.

    • Este cert ca un fundamentalist islamist să se inspire din Mein Kampf. Există o filiație directă între Muftiul Ierusalimului, Hamas și Haj-Amin al Husseini, liderul arabilor palestinieni în Palestina mandatară, inspirator al mișcării Frăția Musulmană, a cărei ideologie a fost preluată de Hamas, primit de Hitler în audiență pe 28 noiembrie 1941, care a fost folosit de propaganda nazistă în limba arabă. Hitler a fost extrem de popular într-o parte a opinei publice arabe în timpul războiului, iar țările arabe au oferit azil unor naziști urmăriți pentru crime de război, exemplu Alois Brunner în Siria. Mișcarea Hamas este tipic islamo-fascistă și nu există contradicții majore cu ideologia nazistă, având în comun antisemitismul obsesiv.

      Pentru evitarea practicării sportului național românesc, vorbitul după ureche, vă recomand cartea istoricului David Motadel „ISLAM AND NAZI GERMANY’S WAR” (HARVARD UNIVERSITY PRESS, 2014)

      „În contrast cu islamul pe care-l prezenta ca pe o credință puternică și practică, el descria creștinismul ca moale, artificial, slab, o religie a suferinței”, scrie Motadel despre Hitler „În timp ce islamul este o religie a lui aici și acum, spunea Hitler anturajului său, creștinismul este o religie a Împărăției de Apoi și care comparat cu paraidsul promis de islam este profund neatractiv” adaugă Motadel.