G4Media.ro

Ministrul de externe: Am primit un alt număr important de evacuări din…

Sursa foto: MAE

Ministrul de externe: Am primit un alt număr important de evacuări din fâșia Gaza față de cele 260 anunțate inițial. Toate aceste solicitări sunt în proces de verificare

Ministrul de externe, Luminița Odobescu, a declarat, miercuri, într-o intervenție la Antena 3, că în ultimele zile autoritățile române au primit un număr important de evacuări față de cele 260 anunțate ințiale. Ministerul de Externe a anuțat, miercuri dimineaţă, că încă 51 de cetăţeni români din Fâşia Gaza şi membri de familie vor putea tranzita punctul de trecere a frontierei de la Rafah, evacuarea urmând a avea loc pe parcursul zilei de miercuri.

”În total, cifra depășește 300 dar cum am spus în ultimele zile am primit un alt număr important de evacuări față de cele 260 anunțate inițial. Toate aceste solicitări sunt în proces de verificare. Sunt peste 150 de solicitări în acest moment de la români care vor să se întoarcă în țară”, a declarat Odobescu la Antena 3.

Ministrul de externe a mai spus că situația cetățenilor români aflați în fâșia Gaza a fost și este o preocupare prioritară a autorităților române la cel mai înalt nivel.

”Operăm la nivel de celulă de criză, menținem legătura cu cetățenii români dar și cu autoritățile egipte și israeliene. Eforturile noastre sunt ca acest proces să continue, astfel încât să reușim să evacuăm în siguranță pe toți cetățenii români care au solicitat acest lucru”, a mai spus Odobescu.

Context

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțase la începutul săptămânii că, marţi, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituţionale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo şi al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, un număr de 93 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au ieşit din Fâşia Gaza prin punctul de frontieră Rafah (Republica Arabă Egipt) şi se află pe teritoriul egiptean, în drum spre Cairo.

Un număr de 103 cetăţeni români din Fâşia Gaza şi membrii de familie ai acestora au primit, în cursul nopţii trecute, permisiunea de a tranzita punctul de trecere a frontierei de la Rafah şi de a intra pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, anunţa MAE marţi dimineaţă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează