G4Media.ro

VIDEO Ursula von der Leyen și Roberta Metsola, conduse într-un buncăr, după…

sursa foto: Captura video X

VIDEO Ursula von der Leyen și Roberta Metsola, conduse într-un buncăr, după ce s-au declanșat sirenele de raid aerian la Tel Aviv / Hamas a continuat vineri să lanseze rachete împotriva Israelului

Președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen și președintele Parlamentului European Roberta Metsola s-au deplasat vineri la Tel Aviv pentru a-și manifesta sprijinul față de Israel și pentru a condamna acțiunile teroriste ale Hamas. Împreună cu președintele israelien Isaac Herzog, cele două oficiale ale Uniunii Europene au fost conduse de urgență într-un adăpost când s-au declanșat sirenele de avertizare (vezi video jos).

„Înapoi în Israel. Suntem aici cu un mesaj de solidaritate după cel mai grav atac terorist pe care Israelul l-a îndurat în ultimele generații. Teroarea nu va învinge. Modul în care răspundem contează. Putem – trebuie – să oprim Hamas. Și să facem tot ce putem pentru a atenua consecințele umanitare”, a scris președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, pe platforma X.

Hamas a continuat și vineri să lanseze rachete împotriva Israelului. Gruparea teroristă a transmis că a lansat o rachetă spre Safed, un oraș din nordul extrem al Israelului, potrivit BBC. Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului, Daniel Hagari, a scris pe X, fostul Twitter, că o lansare din Gaza „spre regiunea nordică” a fost interceptată, fără însă să spună dacă a fost vorba despre Safed.

De asemenea, Hamas a mai transmis că a tras mai multe rachete spre Ashkelon, Sderot și Be’eri, toate orașe din sudul Israelului unde militanții Hamas au ucis 1.300 de civili în atacul de sâmbăta trecută.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...