G4Media.ro

Ucraina anunță că o a doua navă cargo a părăsit portul Odesa…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Ucraina anunță că o a doua navă cargo a părăsit portul Odesa în ciuda blocajului Moscovei

Ucraina a anunţat duminică că o a doua navă cargo blocată la Odesa a părăsit portul prin coridorul maritim temporar creat de Kiev după ce Moscova a blocat acordul care permitea exportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră, relatează AFP potrviit Agerpres.

„Nava PRIMUS sub pavilion liberian şi aparţinând unui operator din Singapore a părăsit portul Odesa şi foloseşte coridorul temporar stabilit pentru navele civile”, a anunţat vicepremierul ucrainean Oleksandr Kubrakov pe platforma X (fostă Twitter), precizând că nava transportă produse din oţel destinate ţărilor africane.

„O a doua navă blocată din cauza războiului a părăsit portul Odesa şi acum navighează printr-un coridor temporar”, a scris Kubrakov.

Oficialul ucrainean a afirmat că nava se afla în portul Odesa din 20 februarie 2022, chiar înainte de invazia rusă, şi transportă produse din oţel către Africa.

Rusia a ameninţat că va viza toate navele ca potenţiale ţinte militare după ce Moscova s-a retras luna trecută din acordul care a permis Ucrainei să-şi exporte cerealele în pofida războiului.

Comunitatea internaţională încearcă să găsească o modalitate de a asigura rute pentru transportul cerealelor către restul lumii în timp util pentru recolta din această toamnă, Ucraina şi Rusia fiind principalii exportatori la nivel mondial.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...