G4Media.ro

400 de bicicliști înscriși la ”Alba Carolina Bike Race”, cu trasee de…

Sursa Foto: Facebook/ Alba Carolina Bike Race

400 de bicicliști înscriși la ”Alba Carolina Bike Race”, cu trasee de ciclism montan de la 4 la 70 de kilometri / Circulaţia publică va fi restricţionată sâmbătă pe mai multe străzi din Alba Iulia

Aproape 400 de biciclişti s-au înscris la ”Alba Carolina Bike Race”, o competiţie de ciclism montan de tip cross country, care se va desfăşura sâmbătă pe mai multe trasee, în lungime de la 4 la 70 de kilometri, cu diferite grade de dificultate, din Alba Iulia şi localităţile învecinate, transmite Agerpres.

Potrivit informaţiilor prezentate, joi, într-o conferinţă de presă, de către organizatori, Asociaţia BICICLIM ALBA, competiţia „Alba Carolina Bike Race”, înscrisă de anul acesta în calendarul competiţional al Federaţiei Române de Ciclism, se adresează iubitorilor de ciclism montan. La ediţia din acest an vor participa aproape 400 de biciclişti.

S-au putut înscrie ciclişti profesionişti sau amatori.

Concursul se va desfăşura pe 5 trasee, de 4, 13, 27, 38 şi 70 de kilometri, cu diferite grade de dificultate. Primele două trasee, de 4 şi 13 kilometri, sunt necompetitive.

Organizatorii au explicat că decizia privind caracterul necompetiţional al curselor ce implică copii se bazează pe studii de specialitate în psihologie, care atestă că dezvoltarea psihică sănătoasă la cei mici este dată de exersarea compasiunii, empatiei, încrederii şi susţinerii reciproce, în timp ce competitivitatea contravine acestor concepte.

„Considerăm că toţi sunt câştigători prin participare şi prin adoptarea unui mod de viaţă sportiv, sănătos, de aceea toţi vor fi premiaţi în cadrul evenimentului”, au precizat organizatorii.

Traseele au fost gândite, potrivit acestora, să acopere toate categoriile de participanţi, să fie parcurse în proporţie de 100% pe bicicletă şi să străbată poteci, drumuri şi puncte de belvedere, care să pună în valoare zona.

Circulaţia publică va fi restricţionată sâmbătă pe mai multe străzi din Alba Iulia, între orele 9 şi 19.

„Scopul acestui eveniment este de a promova municipiul Alba Iulia şi împrejurimile sale, dar şi încurajarea unei vieţi active prin sport şi activităţi în natură. Nu în ultimul rând, se doreşte conştientizarea şi implicarea comunităţii în acţiuni de ecologizare a zonelor de desfăşurare a concursului şi nu numai. Prin organizarea acestei competiţii, aflată la a treia ediţie, dorim să atragem ca parteneri toate instituţiile locale şi judeţene care au competenţe în acest sens, dar şi parteneri privaţi care să susţină proiectul nostru”, au menţionat organizatorii.

Primăria municipiului Alba Iulia este partener în organizarea acestei competiţii.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează