G4Media.ro

X, fostul Twitter, a eliminat o postare care neagă Holocaustul după criticile…

sursa foto: Pixabay

X, fostul Twitter, a eliminat o postare care neagă Holocaustul după criticile aduse de Muzeul Auschwitz

X, fostul Twitter, a eliminat o postare care neagă Holocaustul, după criticile aduse de Muzeul Auschwitz. Platforma de socializare a declarat inițial că postarea nu a încălcat regulile sale, notează BBC.

Postarea ofensatoare era un răspuns la o postare a muzeului despre o fetiță evreică de trei ani ucisă în camerele de gazare ale lagărului de concentrare.

Postarea numea moartea ei un „basm” și folosea conspirații antisemite.

Politicile X prevăd că negarea Holocaustului este interzisă.

Cel puțin 1,1 milioane de persoane au fost ucise în lagărul de concentrare și exterminare de la Auschwitz, în Polonia. Aproape un milion au fost evrei. Muzeul notează că mai mult de 200.000 erau copii și tineri.

Aceștia au fost gazați, înfometați, munciți până la moarte și uciși în experimente medicale.

Potrivit unei postări pe X a Memorialului și Muzeului Auschwitz-Birkenau, acesta a raportat răspunsul ofensator, dar a primit un răspuns care spunea că, după ce a consultat „informațiile disponibile”, platforma a decis că nu au fost încălcate regulile.

Potrivit X, acest răspuns inițial la plângerea muzeului s-a datorat unei greșeli în timpul primei revizuiri – a fost eliminat în cadrul unei a doua revizuiri.

„Negarea violentă a evenimentelor” este interzisă în cadrul politicilor X privind comportamentul abuziv. Platforma spune că interzice conținutul care neagă faptul că a avut loc o crimă în masă, care „include, dar nu se limitează la evenimente precum Holocaustul, împușcături în școli, atacuri teroriste și dezastre naturale”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...