G4Media.ro

Sindicaliştii din Administraţia Fiscală organizează marţi o grevă de avertisment şi pichetarea…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Sindicaliştii din Administraţia Fiscală organizează marţi o grevă de avertisment şi pichetarea Ministerului de Finanţe / Sindicaliștii amenință cu greva generală dacă nu le sunt acceptate revendicările

Update Ora 9.44: Sindicaliştii din Administraţia Fiscală amenință că vor intra în grevă generală, dacă revendicările nu le vor fi acceptate.

„După data de 24 vom continua cu o grevă generală, dacă revendicările noastre nu ajung la un numitor comun cu conducerea ministerului”, a declarat Dan Bucur, secretarul general al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscală „Solidaritatea”, în fața Ministerului Finanțelor.

Sindicaliștii solicită creșterea salariilor cu rata inflației. Potrivit acestora, un asistent debutant are un salariu net de 2.700 de lei, iar un consilier superior cu 25 de ani vechime are un salariu de încadrare de 5.500 lei net, la care se adaugă sporurile pentru condiții de muncă, după caz.

Știrea inițială: Sindicaliştii din Administraţia Fiscală organizează marţi dimineaţa o grevă de avertisment şi pichetarea Ministerului de Finanţe, a declarat, pentru Agerpres, Dorin Modure, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscală „Solidaritatea”.

„Mâine (marţi, n.r.) urmează să aibă loc o grevă de avertisment în toată ţara, pe unde avem noi membri, şi o pichetare la Ministerul de Finanţe. Motivele sunt mai multe, sunt mai vechi, le-am tot anunţat în ultimele luni. Am tot încercat să negociem cu Guvernul, nu am reuşit. Noi vrem să păstrăm locurile de muncă, să păstrăm veniturile şi un statut propriu”, a spus Dorin Modure.

El a afirmat că acestea nu sunt cereri nerealizabile şi că au oferite soluţii pentru solicitări.

„Acţiunea principală de mâine este greva de avertisment. Acesta este de la 8:00 la 10:00. Pichetarea este de la 9:00 la 10:00”, a precizat Dorin Modure, el menţionând că la pichetarea din faţa ministerului nu vor participa foarte mulţi angajaţi pentru că aceştia vor fi la grevă.

„După aceasta trebuie să treacă minimum două zile şi putem să declanşăm greva propriu-zisă. Probabil către asta ne vom îndrepta, dar este de durată, trebuie să rezolvi nişte proceduri, trebuie să vedem dacă Guvernul este dispus să discute cu noi şi să mai rezolve din solicitări sau nu. Deci nu ştim ce va fi în viitor, dar următorul pas posibil este greva propriu-zisă”, a declarat Dorin Modure.

Peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane în data de 11 august, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Adevărul că să ai salariile de 8.000 lei când pensiile speciale sunt 40.000 este o rușine! Încă puțin si ajung la statutul unui profesor!
    Privații să pună osul la muncă!

  2. Alții care se cred cu două perechi de… Numai medicii și profesorii sunt normali în țara asta, ceilalți toți sunt unii mai speciali ca alții și vor statut propriu. Poate vreți și o țară numai a voastră !

  3. Poate asta este soluția : toată lumea la proteste, salariile crescute după cîtă imaginație are fiecare (credeam că mor și nu ajung în comunism-ăsta e), munca-interzisă și va urma apocalipsa . Vor dispărea nu doar „pensiile nesimțite”, vor dispărea TOATE, locurile de muncă- pa, salarii-ba, foame da. Asta este soluția pentru resetare pentru că altfel coana Justiție fiind legată la ochi, nu vede prăpastia. Supraviețuiesc fugarii din Dubai sau de aiurea. Să le fie de bine.

  4. SUSPENDATE contractele de munca deci zile neplatite pentru put0r1. Un referent cu studii medii si vechime in anaf are salariu 4500+net. Un profesor avea sub 4500
    Pensia medie la curtea de conturi 8000 de lei de la 50 de ani.De ce sa strice feng shuiul si sa se certe cu altii…?

  5. ANAF-iștii ar zbura imediat ce s-ar face digitalizare. Așa că nu se va face.
    Tupeul lor este maxim. Daca vreți să-i vedeți în acțiune, duceți-vă la sediul central din București. Dacă ești cu mâna goală, o să ți se vorbească cu stropi și cu multă, dar multă de tot, scârbă fiindcă ți-ai permis să deranjezi vedetele. Când am fost eu la etajul 1, una de juca pe telefon, una a plecat și a închis ghișeul, singurul la care aveam treabă. Cum tocmai venise cineva cu mâinile ocupate, nu mai avea nimeni timp de restul proștilor de la coadă.
    In perioada pandemiei au lucrat remote câte 2 săptămâni pe lună. Cum au lucrat remote de acasă, neavând conexiune deloc cu biroul, știm cu toții. 6 luni pe an plătiți ca să stea degeaba, plus până la 45 zile de concediu pe an, uitaseră unde este biroul. Dar, au cerut în instanță să li se plătească sporurilor și pot da și numere de dosar celor care sunt interesați. Și au și câștigat.
    Daca am avea justiție corecta, DNA ar face ravagii între angajații ANAF, in special a celor de la executări silite