G4Media.ro

Curtea de Apel Cluj a decis să-l extrădeze în SUA pe un…

sursa foto: captura video

Curtea de Apel Cluj a decis să-l extrădeze în SUA pe un clujean acuzat de FBI de fraudă informatică prin ransomware

Instanța Curții de Apel Cluj a decis extrădarea unui clujean acuzat de fraudă informatică prin ransomware, în Statele Unite, acuzat de Biroul Federal de Investigații de săvârşirea infracţiunilor de participarea la o conspiraţie de fraudă prin sisteme informatice și participare la conspirație la fraudă prin cablu, relatează actualdecluj.ro.

Clujeanul riscă închisoarea până la 20 de ani de închisoare. Acesta a fost deja arestat preventiv la Cluj și a declarat că nu are cunoștință despre dosarul FBI.

Anchetatorii au cerut arestarea preventivă a presupusului hacker în 12 iulie pentru 30  de zile în vederea extrădării către autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii.

În motivarea sesizării, s-a arătat că autoritățile americane în 6 aprilie au emis într-un dosar penal un mandat de arestare, prin care se ordonă arestarea şi aducerea sa în faţa unui judecător magistrat al Statelor Unite ale Americii. În acest sens, autorităţile judiciare din SUA au formulat o solicitare pentru arestarea provizorie în vederea extrădării, în baza unui rechizitoriu, pentru a fi cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participarea la o conspiraţie de fraudă prin sisteme informatice, faptă pentru care pedeapsa maximă prevăzută de lege este de 5 ani închisoare, și respectiv participare la o conspiraţie la fraudă prin cablu, faptă pentru care pedeapsa maximă prevăzută de lege este de 20 ani închisoare. Citește mai mult pe actualdelcuj.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...