G4Media.ro

Incendiile și temperaturile extreme din sudul Europei schimbă preferințele turiștilor în privința…

Sursa foto: Unsplash / Anna Kubiak

Incendiile și temperaturile extreme din sudul Europei schimbă preferințele turiștilor în privința destinațiilor tradiționale de vacanță / Nordul Europei devine atrăgător în lunile de vară

Valurile de căldură din sudul Europei îi determină pe călători să caute destinații mai răcoroase în această vară, potrivit experților din industria călătoriilor. În timp ce Spania, Italia și insulele grecești atrag în mod istoric turiști în timpul lunilor de vară, temperaturile record i-au îndepărtat pe călători, scrie Euronews. Unele destinații de top au atins temperaturi de până la 48 de grade Celsius.

Rebecca Masri, fondatoarea aplicației de rezervare pentru hoteluri Little Emperors, a spus că a observat o creștere a rezervărilor pentru destinații alternative. „Am început să vedem o creștere foarte mare a cererii pentru destinații precum Norvegia și Copenhaga, care în mod normal nu ar fi destinații pe care le-am rezerva pentru vară”, a spus Masri la Virtuoso Travel Week din Las Vegas săptămâna aceasta.

„Cred că, deoarece Europa este atât de fierbinte, oamenii caută destinații mai cool și le oferă nordicilor o oportunitate foarte mare de a se identifica cu destinațiile de vară.”

Locațiile tradiționale de vacanță de vară sunt prea calde

Masri continuă să explice că, destinațiile populare, cum ar fi Sardinia și Grecia, au fost mai puțin interesante decât de obicei din cauza temperaturilor ridicate.

„Clienții noștri sunt tineri cu copii, iar oamenii nu doresc să călătorească cu un copil mic către o destinație care are 48 de grade. Pur și simplu nu este plăcut și, cu politicile de anulare, nu pot ieși din acele rezervări.”

Drept urmare, mulți călători rezervă destinații cu temperaturi mai scăzute, ceea ce duce la o creștere a interesului în țările nordice.

„Norvegia, Copenhaga și fiordurile au luat o mare parte din rezervările noastre de vară, ceea ce a fost cu adevărat interesant pentru noi”, explică Masri.

„Nu am rezervat niciodată acele destinații în perioada de vară – așa că da, am recunoscut cu siguranță o schimbare din cauza climatului în schimbare pe care îl experimentăm”.

Fondatorul Micii Împărați a mai spus că destinațiile asociate în mod tradițional cu evadările de iarnă – precum Alpii – înregistrează, de asemenea, o creștere a interesului în perioada verii.

„Nu mai este zăpadă de Crăciun, așa că rezervăm din ce în ce mai multă vara în Courchevel și Gstaad, nu iarna ca înainte”

Vacanțele de vară mai răcoroase sunt o atracție globală

De asemenea, la Virtuoso Travel Week a vorbit și Jamsheed Pocha, cofondatorul The Pelican, un club de membri canadieni specializat în călătorii de lux.

El a confirmat că mulți nord-americani au rezervat și destinații europene nesezoniere, cum ar fi Elveția, Austria și Germania, care „în mod tradițional nu au fost la fel de populare ca Italia, Franța și Grecia în lunile de vară”.

Pocha spune că atracția acestor destinații include ofertele lor uimitoare de spa și peisajele naturale frumoase de care călătorii se pot bucura vara, nu doar iarna.

Cum vor afecta valurile de căldură rezervările de vacanță în viitor?

Vremea extremă din acest an va afecta probabil modul în care turiştii aleg să călătorească în Europa în viitor, a declarat directorul general al agenţiei australiane Mosman Travel, Sharyn Kitchener. „Cred că, în continuare, oamenii se vor gândi la vremea din acest an și poate vor gândi diferit unde vor merge sau în ce perioadă a anului vor călători în Europa.”

Și este o opinie larg răspândită că temperaturile extreme vor schimba modul în care oamenii călătoresc. Paul Tumpowsky, fondatorul și directorul executiv al agenției de turism Skylark, cu sediul în New York, a spus că multe hoteluri din sudul Italiei au în prezent o disponibilitate scăzută pentru septembrie și octombrie.

„Cred că există un mare potențial pentru oamenii care își mută vacanța de vară chiar și la jumătatea lunii octombrie, iar câteva hoteluri care [în mod normal] se închid la începutul lunii octombrie se închid acum la mijlocul sau la sfârșitul toamnei”, a confirmat el.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează