G4Media.ro

Destinații turistice pentru introvertiți: Unde poți să călătorești singur și fără să…

Sursa: Pexels

Destinații turistice pentru introvertiți: Unde poți să călătorești singur și fără să te bată nimeni la cap

Euronews a realizat o listă cu cele mai bune destinații de călătorie pentru turiștii care își doresc spațiu, liniște și singurătate, în funcție de recomandările utilizatorilor subreddit-ului r/travel al Reddit. Numărul persoanelor care preferă să călătorească singure este în creștere, ele căutând libertate, flexibilitate, autodescoperire și o evadare din rutină, dar nu orice destinație turistică se pretează unor astfel de deziderate. De exemplu, restaurantele din Barcelona au devenit subiect de presă pentru că au refuzat mesenii singuri în favoarea grupurilor de turiști. Iată cele mai bune locuri pentru călătorii introvertiți:

Finlanda: „Cea mai introvertită națiune din lume”

finlanda, casa, camp
Sursa: Pexels

Presărată cu lacuri, păduri și vârfuri înzăpezite, Finlanda este paradisul iubitorilor de natură. Este, de asemenea, „cea mai introvertită națiune din lume”, potrivit unui utilizator Reddit.

„Din experiența mea, finlandezii sunt de fapt oameni drăguți și primitori, dar te lasă în pace dacă nu te implici cu ei”, adaugă ei.

„Oamenilor le place spațiul personal acolo”, spune un alt utilizator. „Și probabil că nu vor vorbi cu tine decât dacă sunt beți.”

Membrii Subreddit spun că Helsinki, capitala țării, este „sigură și liniștită”.

Dacă ești genul de călător solo care caută izolare în pădure, atunci vei fi în elementul tău cu drumețiile, canotajul și pescuitul pe care Finlanda le are de oferit.

Este perfect pentru „mersul în jurul lacurilor, înseamnă să fii în mare parte singur înconjurat de sălbăticie”.

Islanda: faceți o excursie în Țara Focului și Gheții

Islanda, drum, masina
Sursa: Pexels

Peisajele uimitoare, siguranța și localnicii prietenoși sunt unele dintre principalele motive pentru care introvertiții recomandă Islanda pentru o evadare în singurătate.

„Închiriați o mașină și călătoriți prin mediul rural”, sugerează un utilizator Reddit.

„Începutul lunii septembrie este perioada mea preferată, deoarece se suprapune cu aurora boreală”, spune un alt utilizator.

Un alt comentariu pe subreddit vă recomandă să „zburați cu Icelandair și să profitați de programul Stopover”.

Compania aeriană vă permite să adăugați o escală de una până la șapte zile în Islanda pe oricare dintre rutele sale transatlantice fără costuri suplimentare.

Călătorii singuratici de pe Reddit spun că există și multe excursii de o zi din Reykjavik, care sunt o modalitate excelentă de a economisi bani.

Scoția: Pentru frumusețea crudă și tăcută

Scotia, case, oras
Sursa: Pexels

Cu orașe pline de istorie, insule îndepărtate și zone muntoase accidentate, Scoția este locul ideal pentru a fi în afara rețelei.

„Țările înalte sunt goale și frumoase, un loc perfect pentru o vacanță contemplativă”, spune un utilizator Reddit. „Călătorește în jurul Hebridelor Exterioare, este ridicol de frumos și foarte îndepărtat”, recomandă un altul.

Drumețiile la distanță departe de centrele populate sunt o temă puternică pentru călătorii introvertiți pe Reddit. Un comentariu sugerează că zona din jurul Assynt este „deosebit de frumoasă” cu „multe drumeții”. În Highlands, probabil că nici nu va trebui să vorbești cu mulți oameni.

Unii oameni ar putea fi descurajați de reputația ploioasă a Scoției, dar au încredere într-un introvertit care să schimbe asta: „Vreme grozavă pentru citit și dormit, dar și revigorant dacă sunteți în ea”, spune un utilizator.

Elveția: Privește peisajul uluitor în tăcere

Elvetia, lac, singuratate
Sursa: Pexels

Cu retrageri alpine ascunse și plimbări pitorești cu trenul, Elveția este locul perfect pentru a vă opri.

„Nimeni nu te va vorbi. Nu prea multe petreceri sau zgomot. Cea mai frumoasă țară de pe pământ”, susține un utilizator Reddit. „Poți pur și simplu să faci plimbări cu trenul prin Elveția și să nu faci altceva decât să privești peisajul uluitor în tăcere și să te distrezi complet.”

Dacă preferați să explorați pe jos, încercați să faceți drumeții pe Via Alpina. „Sunt 19 zile și am străbătut țara”, spune un membru r/Travel. „Ajungi într-un oraș nou în fiecare seară. Începe în Sargans și termină în Montreux.”

Alte recomandări pentru introvertiți includ satul montan Grindelwald – unde puteți face drumeții vara și schiați iarna – luând telegondola până la Muntele Pilatus și drumeții pe traseul Tour du Mont Blanc de 170 km.

Japonia: pentru mesele singure de nivel următor

Japonia, munte, lac, fotograf
Sursa: Pexels

Aventurați-vă în afara Europei și veți fi răsplătit cu inovații la care introvertiții europeni nu pot decât să viseze.

Mergeți la Tokyo, Japonia, pentru „celebrul lanț de ramen Ichiran Ramen – paradisul unui introvertit”, recomandă un utilizator Reddit. „Este proiectat într-un mod în care nu trebuie să interacționați niciodată cu nimeni.”

După ce îți alegi masa pe un automat de bilete, te îndrepți către o cabină de luat masa pentru o singură persoană – „cum ar fi o cabină de vot” – unde felul tău de mâncare este livrat printr-o mică gaură de serviciu.

O altă națiune din Asia de Est care este foarte recomandată pentru călătorii introvertiți este Coreea de Sud.

„Oamenii de acolo tind să rămână singuri și [Seul] este foarte ușor de navigat prin metrouri”, conform membrilor r/Travel.

Ei susțin că capitala este extrem de sigură – „chiar dacă ești beat și ai leșinat în mijlocul străzii la 3 dimineața”. Există, de asemenea, „o mulțime de lucruri de făcut singur, iar engleza este vorbită sau scrisă în majoritatea locurilor”.

Odată ce ai explorat templele nesfârșite și palatele istorice ale orașului, te-ai umplut cu mâncare stradală gustoasă și ai încercat „karaoke solo într-o cameră singur”, mergi la muntele Dobongsan pentru o drumeție pitorească, distracția națională a Coreei de Sud.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Aşa se numesc mai nou oamenii care vor să aibă parte de linişte atunci când merg în vacanţă undeva? „Introvertiţi”?

  2. deci romania e doar pt extravertiti