G4Media.ro

Presa bulgărească: CSKA – Sofia și CSKA 1948 au plecat în România…

Sursa: Facebook/ CSKA Sofia

Presa bulgărească: CSKA – Sofia și CSKA 1948 au plecat în România convinse de un miracol / Meciurile cu Sepsi și cu FCSB se joacă joi seară

SEGA (Bulgaria), 2 august 2023 – Înfrângerile din primele meciuri din turul II de calificare pentru Conference League nu au descurajat CSKA-Sofia și CSKA 1948, ambele cluburi au dat dovadă de optimism înainte de retur, că au puterea să depășească această fază. În această dimineață, ambele echipe au plecat în România, unde joi CSKA – Sofia joacă împotriva Sepsi, la ora 20:00, iar CSKA 1948 joacă împotriva FCSB, de la ora 21:30, relatează Sega, citată de Rador.

Nestor El Maestro, care s-a întors recent ca antrenor al CSKA-Sofia, nu a făcut nicio declarație pe Aeroportul Sofia înainte de plecare, dar directorul executiv Filip Filipov a spus câte ceva. El a subliniat că toți cei din echipă se ambiționează să reducă diferența (n.red. – Sepsi a câștigat cu 2:0 în primul meci), dar a recunoscut că o posibilă retrogradare ar fi o lovitură grea pentru clubul din Sofia.

„Mergem să câștigăm și să continuăm. Rezultatul este într-adevăr nefavorabil pentru noi. Trebuie să ștergem diferența de două goluri. În cele din urmă, acesta este scopul nostru și de aceea mergem. Va fi dificil, cu siguranță nu va fi ușor, de aceea ne-am pregătit săptămâna aceasta. Pentru un joc greu pe care trebuie să-l dominăm, să câștigăm și să mergem mai departe. Sezonul nu este doar pentru copetițiile europene, avem campionat, cupa, prezentarea echipei.

Bineînțeles că dacă pierdem cu Sepsi va fi un eșec la turneele europene. CSKA nu vrea să retrogradeze în această etapă, în ciuda faptului că joacă împotriva unei echipe foarte valoroase precum Sepsi. Eu sper că vom avea fi un impuls în jocul nostru. Aceste trei zile au fost folosite cât mai bine posibil. Antrenamentul a fost în mare parte orientat tactic și cred că echipa se va prezenta cu totul diferit față de Sofia”, a spus Filipov. El a vorbit și despre fostul antrenor Sasha Ilić, lăudându-l pentru modul în care a acceptat despărțirea și chiar a spus că unii de la club au plâns când și-au luat rămas bun de la sârb.

„Plecarea lui a venit după un an greu pe care l-am avut și ne-a lipsit doar un punct să devenim campioni. Am avut ambiția asta și selecția a avut ca scop îmbunătățirea calității echipei. Am avut așteptări mari, dar primele trei jocuri nu au dat tot ceea ce ne-așteptat. Jocul și starea echipei nu au fost la nivelul cerut și s-a recurs la această schimbare pentru a se cauta un imbold în echipă”, a explicat directorul executiv al CSKA-Sofia motivul schimbării.

Filipov a vorbit și despre primele sale impresii bune despre El Maestro. „Ne-am dorit să avem un antrenor care nu are nevoie de adaptare în echipă și cunoaște bine campionatul Bulgariei. Este un antrenor pe care nu l-am urmărit în mod direct, dar în ultimele trei zile sunt încântat de munca pe care o face. Oameni sunt foarte ambițioși și, după părerea mea, de astfel de oameni e nevoie la club”, a spus el. Potrivit acestuia, nu este prevăzută nicio vânzare de jucători, chiar dacă Sepsi nu se califică.

Ivailo Chochev ratează și revanșa echipei CSKA 1948

Înainte de a pleca la București, antrenorul CSKA 1948, Atanas Ribarski, a declarat că liderul echipei Ivailo Chochev nu va juca nici în meciul revanșă împotriva FCSB. Jucătorul de la echipa națională este aproape refăcut, dar nu este încă pe deplin pregătit pentru a juca. Antrenorul a mai spus că: „Rezultatul este negativ, dar asta nu ne îngrijorează. Mergem ca să ne întoarcem în joc și să înscriem goluri.

Eu nu cred că a fost mare diferența în primul meci, dacă ea a existat. Diferența este exprimată în cifre. Sper să putem arăta un joc care să corespundă unui concurent european și să mergem înainte. Voi dori să văd mai multă agresivitate și puţin mai multă încredere, precum și să fim ceva mai hotărâţi în suprafaţa de pedeapsă adversă. Aşteptările au fost justificate pentru primul meci şi vom menţine aceeaşi conduită şi în al doilea meci”.

Sursa: Sega/ Rador/ Traducerea: Mirela Petrescu

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...