G4Media.ro

Începe Săptămâna Haferland: Cea mai amplă manifestare dedicată promovării culturii și tradițiilor…

sursa: Primăria Sibiu/Facebook

Începe Săptămâna Haferland: Cea mai amplă manifestare dedicată promovării culturii și tradițiilor sașilor din Transilvania / Evenimentul se desfășoară sub patronajul unor membri ai casei princiare a statului Liechtenstein

În această săptămână, în zilele de 3-6 august va avea loc cea de-a XI-a ediție a festivalului Săptămâna Haferland, cea mai amplă manifestare din România dedicată promovării culturii și tradițiilor comunității sașilor din Transilvania, anunță Brașov.net.

Evenimentul se va desfășura în zece localități din regiunea cunoscută istoric drept Țara Ovăzului (Haferland): Archita, Saschiz, Homorod, Rupea, Criț, Roadeș, Meșendorf, Cloașterf, Bunești și Viscri, tema ediției din acest an fiind „Sustenabilitate în peisajul cultural din Haferland”.

În premieră pentru istoria de mai bine de un deceniu a acestui eveniment, festivalul se va desfășura sub înaltul patronaj al Altețelor Sale Serenisime Prințul și Prințesa Alexander von und zu Liechtenstein, membri ai casei princiare care conduce statul Liechtenstein de peste 300 de ani.

Prințul Alexander și soția sa aparțin uneia dintre cele mai vechi case princiare din Europa, cu rădăcini care coboară până în sec. XII. Alexander este fiul Prințului Philipp de Liechtenstein, fratele actualului șef al statului, Prințul Suveran Hans-Adam al II-lea.

La ediția din acest an a festivalului, pe lângă evenimentele deja consacrate – baluri tradiționale săsești, concerte de orgă și de muzică săsească, prelegeri, spectacole de dans popular, proiecții de film, expoziții foto și de costume tradiționale, paradă de costume populare etc. – vizitatorii vor putea asista la resfințirea Bisericii Evanghelice din Rupea, ansamblu arhitectonic recent restaurat ce include un zid de incintă fortificat, caracteristic pentru bisericile săsești din Transilvania.

Un alt punct de atracție pentru vizitatori vor fi tururile (unele ghidate), cum este deja celebra plimbare către Stejarul lui Crulici, un arbore multisecular. Cei care vizitează zona pot vedea pe viu stejari de 400 sau chiar 600 de ani, încărcați de legende și istorii locale, aproape la fiecare pas – până la extremitatea de nord a Haferlandului, lângă Sighișoara, unde se află platoul Breite și zecile sale de stejari cu vârsta de sute de ani.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...