G4Media.ro

Warner Bros și-a cerut scuze după ce un cont oficial al filmului…

Sursa foto: captură video

Warner Bros și-a cerut scuze după ce un cont oficial al filmului Barbie a răspuns la meme-urile Barbenheimer care conțineau imagini cu bombe atomice / Incidentul, înaintea lansării filmului în Japonia

Warner Bros și-a cerut scuze după ce un cont oficial al filmului Barbie a răspuns la meme-urile Barbenheimer care conțineau imagini cu bombe atomice. Unele imagini o arătau pe Margot Robbie cu o coafură în formă de nor ciupercă. Contul oficial al filmului Barbie a răspuns: „Acest Ken este un stilist”. Filmul Barbie urmează să fie lansat pe 11 august în Japonia, la cinci zile după cea de-a 78-a aniversare a atacului cu bombă atomică asupra Hiroshimei, relatează BBC.

#NoBarbenheimer a devenit popular.

Alte meme-uri care au înfuriat utilizatorii japonezi de social media includ una care îl arată pe Cillian Murphy, care l-a interpretat pe Robert Oppenheimer, cunoscut ca „părintele bombei atomice”, purtând-o pe umăr pe Margot Robbie printr-un oraș în flăcări. Contul oficial al filmului Barbie a răspuns: „Va fi o vară de neuitat”.

Într-o declarație postată pe contul propriu al Warner Bros Japonia, compania a declarat că este „extrem de regretabil faptul că contul oficial al sediului american al filmului «Barbie» a reacționat la postările din social media ale fanilor «Barbenheimer»”.

O zi mai târziu, studioul din SUA a declarat pentru BBC: „Warner Bros regretă recenta sa implicare insensibilă în social media. Studioul oferă scuze sincere”.

Twitter, care și-a schimbat recent numele în X, a adăugat de atunci note ale comunității la postările originale pentru a sublinia contextul istoric al atacurilor cu bombă atomică asupra Japoniei.

Numărul de morți înregistrat este o estimare, dar se crede că aproximativ 140.000 din cei 350.000 de locuitori ai orașului Hiroshima au fost uciși în explozia din 6 august 1945. Cel puțin 74.000 de persoane au murit când Nagasaki a fost bombardată trei zile mai târziu.

Radiațiile eliberate de bombe au provocat moartea altor mii de oameni din cauza bolilor produse, în anii care au urmat.

Un utilizator al rețelelor de socializare a postat: „Bunicul meu a fost în Hiroshima până cu câteva zile înainte ca bomba atomică să fie lansată. Printre cei care au murit sub acel nor ciupercă s-au numărat mulți copii care erau la vârsta la care se jucau cu păpuși Barbie”.

Un purtător de cuvânt al orașului Hiroshima a declarat pentru BBC că, la 78 de ani de atunci, acesta „va continua să lucreze pentru a răspândi cunoștințele și înțelegerile privind impactul fizic și psihologic al bombelor nucleare, precum și speranța supraviețuitorilor bombei atomice pentru dezarmarea nucleară”.

Distribuitorul lui Oppenheimer nu a anunțat încă o dată de lansare a filmului în Japonia.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează