G4Media.ro

Jurnaliștii de la Journal du dimanche pun capăt unei greve de 40…

Sursa foto: Twitter Sdj JDD

Jurnaliștii de la Journal du dimanche pun capăt unei greve de 40 de zile. Redacția a protestat față de sosirea lui Geoffroy Lejeune la conducerea săptămânalului emblematic al Franței, cel mai recent episod din asaltul extremei drepte asupra presei

La șase săptămâni de la începutul grevei împotriva sosirii lui Geoffroy Lejeune la conducerea Journal du dimanche, s-a ajuns la un acord între sindicatele reprezentative și conducere „pentru a pune capăt crizei” cu care se confruntă săptămânalul, a anunțat marți, 1 august, sindicatul. „Această semnătură implică ridicarea grevei votate de redacție în urmă cu 40 de zile”, au precizat jurnaliștii într-un comunicat de presă, relatează francetvinfo.fr.

Sfârșitul grevei a fost aprobat de 94% din redacție (82 de voturi pentru, 5 împotrivă, 3 abțineri). „Față de acționarul nostru, nu am câștigat”, spun ei.

Anunțul vine chiar în momentul în care Geoffroy Lejeune, un fost jurnalist de la Valeurs actuelles cu orientări de extremă dreapta, și-a preluat oficial marți postul de director general.

„El va intra într-o redacție goală. Zeci de jurnaliști refuză să lucreze cu el și este de așteptat să părăsească ziarul”, continuă comunicatul.

„În următoarele ore, ne vom confrunta cu o dilemă dureroasă: să plecăm sau să rămânem”, a adăugat sindicatul. „A pleca înseamnă a spune adio unui titlu care, pentru mulți dintre noi, a devenit o a doua familie. A rămâne înseamnă să ne întoarcem la muncă într-o redacție denaturată. Oricum ar fi, va fi o alegere de luptă”, adaugă acesta.

Site-ul JDD își va relua activitatea marți, iar versiunea pe hârtie a ziarului va reveni la chioșcurile de ziare „de la jumătatea lunii august”, potrivit unui comunicat de presă.

Citește și Geoffroy Lejeune la Journal du dimanche, o publicație emblematică a Franței, cel mai recent episod din asaltul extremei drepte asupra mass media

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează