G4Media.ro

Opera rock ”Meșterul Manole” va avea joi premiera la Ploiești / Orchestra…

Sursa foto: Pixabay

Opera rock ”Meșterul Manole” va avea joi premiera la Ploiești / Orchestra și corul filarmonicii vor acompania artiști rock / Muzica e semnată de Josef Ioji Kappl, fost component Phoenix

Casa de Cultură a Sindicatelor Ploiești va găzdui joi premiera operei rock „Meșterul Manole”, anunță Observator de Prahova. Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Paul Constantinescu” și Corul Filarmonicii vor acompania artiștii rock.

„Pentru 8 iunie 2023, de la ora 19:00, vă propunem un spectacol fusion, un concept unic ce vă va surprinde prin eclectismul său.

Legenda populară „Meșterul Manole” a fost preluată de Victor Cârcu, cel care a creat libretul pentru acest spectacol, în timp ce partitura muzicală poartă semnătura lui Josef Ioji Kappl”, anunță organizatorii.

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, alături de orchestra simfonică – ce va fi condusă de Tiberiu Soare, pe scenă vor urca și instrumente moderne: chitara electrică la care va cânta Nicu Patoi, chitara bas Josef Ioji Kappl și percuție – Cristi Rațiu.

Corul Filarmonicii, pregătit de Eduard Dinu, va completa peisajul sonor al acestei opere rock ce transpune, într-un limbaj contemporan, tragica poveste a meșterului fără noroc.

”Tenorul Liviu Iftene, soprana Cristina Vasilache și Teodor Vădana vor da viață personajelor principale creionate de Victor Cârcu și de Josef Ioji Kappl.

Cu ajutorul spectacolului de lumini, colegii noștri vor crea un spațiu tridimensional, încercând astfel să evoce acel univers spectaculos, de legendă, care să pună în valoare realizarea artistică a muzicienilor”, se precizează în prezentarea evenimentului.

Josef Kappl este un compozitor și basist român de muzică rock, celebru ca membru al legendarului grup Phoenix, în care a activat în mai multe perioade. A mai făcut parte din formațiile Clasic XX, Madhouse, Lake, Heinz Rudolf Kunze & Verstärkung și Pasărea Rock.

Meșterul Manole a fost un proiect de operă-rock al formației Phoenix, început în anul 1972 și cristalizat în 1973, însă needitat niciodată pe disc din cauza cenzurii din perioada comunistă, conform wikipedia.

Proiectul a fost reluat de Josef Kappl în 2008, în afara contextului Phoenix, fiind finalizat în 2013, când a avut loc premiera, la Timișoara.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...