G4Media.ro

Fostul ministru PSD al Sănătății, Florian Bodog, a câștigat în primă instanță…

Foto: Florian Bodog. Sursa: Inquam Photos / George Călin

Fostul ministru PSD al Sănătății, Florian Bodog, a câștigat în primă instanță procesul pentru a-și păstra diploma de doctor după scandalul de plagiat. Decizia nu e definitivă

Curtea de Apel Oradea i-a dat marți câștig de cauză fostului ministru PSD al Sănătății, Florian Bodog, în procesul în care acesta a contestat deciziile prin care pierdea titlul de doctor, potrivit minutei de ședință. Decizia nu e definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Bodog a rămas în 2019 fără titlul de doctor în Management după ce Consiliul Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a dat verdictul că acesta și-a plagiat teza de doctorat, transmite Edupedu. Plagiatul a fost semnalat public de PressOne.ro.

Lucrarea fostului ministru al Sănătății a fost plagiată aproape integral, potrivit deciziei CNATDCU.

Plagiatul din teza lui Bodog, intitulată „Managementul şi marketingul unităţilor sanitare”, a fost constatat de Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) în iulie 2018, şi confirmat de CNATDCU la data de 25 iulie 2019. Bodog a atacat în justiție decizia administrativă a CNATDCU.

Ulterior, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să îi retragă lui Florian Bodog titlul de profesor abilitat şi dreptul de a conduce doctorate, pe motiv că nu a îndeplinit criteriile minime pentru această avansare profesională.

Mai mult, Bodog a obţinut fraudulos titlul de profesor şi de conducător de doctorate, pentru că nu a respectat condiţia impusă de CNATDCU de a fi semnat ca autor principal cel puţin 6 articole ştiinţifice publicate în reviste cotate ISI.

Minuta ședinței de la Curtea de Apel Oradea:

Ora estimata: 11:00
Complet: P2 CAF
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite acţiunea în contencios administrativ, astfel cum a fost precizată de reclamantul BODOG FLORIAN DOREL, în contradictoriu cu pârâtul MINISTERUL EDUCAŢIEI ŞI CERCETĂRII (fostul Ministerul Educaţiei Naţionale) şi în consecinţă: Dispune anularea atât a Ordinului de ministru nr.5180/18.05.2019, prin care a fost retras titlul de doctor în domeniul management, acordat reclamantului de către Universitatea de Vest din Timişoara, atribuit prin Ordinul ministrului, cercetării, tineretului şi sportului nr.4387/06.06.2011, cât şi a Deciziei nr.17465/25.07.2019 emisă de C.N.A.T.D.C.U., din cadrul Direcţiei Generale de Învăţământ Universitar a Ministerului Educaţiei Naţionale. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Oradea. Pronunţată azi 09.05.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre 113/2023 09.05.2023

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Mai sa fie!
    Recursul il judeca Sectia de contencios -adm. a ICCJ din care provine actuala Presedinta a ICCJ, madam Corbu , ajunsa mare pe filiera politica „imbujorata”!