G4Media.ro

Deputatul israelian de extremă-dreapta Avi Maoz, „plin de rușine” din cauza președintelui…

Foto: Knesset/Facebook Amir Ohana

Deputatul israelian de extremă-dreapta Avi Maoz, „plin de rușine” din cauza președintelui homosexual declarat al Knesset-ului, Amir Ohana

MK Avi Maoz (Partidul Noam, extrema dreaptă, homofob) a publicat o declarație oficială în care își exprimă sentimentele cu privire la faptul că președintele (speaker) Knesset-ului israelian, Amir Ohana (Likud, partidul condus de premierul Benjamin Netanyahu), este homosexual declarat și că soțul lui Ohana este prezentat în mod public la ceremoniile oficiale în stat, relatează Jerusalem Post.

„Cu sprijinul nostru, dar spre consternarea noas ră, coaliția l-a numit pe actualul speaker al Knesset-ului, cu care nu am nicio problemă la nivel personal – dimpotrivă”, a declarat Maoz despre numirea lui Ohana.

„Am fost cuprins de rușine și durere, până în adâncul sufletului meu”, a continuat Maoz, „când statul Israel și reprezentanții săi oficiali, la ceremonia oficială de comemorare a celor uciși în Holocaust, precum și la alte evenimente și ceremonii guvernamentale cu ocazia Zilei comemorării și a Zilei Independenței, au arătat lumii întregi ‘speaker-ul Knesset-ului, Amir Ohana, și partenerul său [de sex masculin]’, ca și cum ar fi fost o normă evreiască acceptată și autentică”.”

Deputatul Noam a continuat prin a dezvălui că a votat în favoarea alegerii lui Ohana din datorie față de coaliție, iar acum regretă faptul că guvernul l-a transformat pe Ohana într-un „simbol și model pentru acest fenomen”, referindu-se la homosexualitate.

El a scris apoi că regretă că nu a ieșit în stradă în semn de protest prima dată când Ohana și soțul său au fost prezentați public la o ceremonie guvernamentală. „Am făcut o greșeală că nu am protestat prima dată”, a scris Maoz, „dar nu mai facem asta! Nu vom mai fi de acord să tăcem în legătură cu blasfemia și dezonoarea statului Israel care se desfășoară în mod public. Promit să fiu vocea voastră”.

De-a lungul scrisorii, Maoz a citat mai multe versete din Biblie, inclusiv Isaia 14:9, pe care le-a folosit pentru a se referi la homosexualitate ca la un fenomen „rău” și „josnic” care are loc în națiunea „sacră” a lui Dumnezeu. Versetul se încheie spunând că „țara se va umple de devoțiune față de Domnul așa cum apa acoperă marea”. Aici, Maoz contrasta, probabil, propria sa viziune asupra viitorului Israelului cu statutul său actual – primul este comparat cu devotamentul divin, în timp ce al doilea este rău.

Maoz a încheiat scrisoarea afirmând că Israelul se va întoarce cu siguranță „la Dumnezeu în pocăință completă – fără constrângere, Doamne ferește. Mai degrabă, dintr-un sentiment interior de iluminare”.

De luni de zile, Maoz a exprimat deschis aversiunea sa față de ceea ce el consideră a fi propagandă divizivă de stânga, cum ar fi problemele LGBTQ+ și feminismul. De asemenea, el a militat în mod activ, printre altele, pentru o legislație împotriva sprijinirii elevilor LGBTQ+ în școli.

Mai mult, potrivit unei relatări din 2022 din decembrie a cotidianului Ynet, partidul Noam condu de Maoz a ținut evidența persoanelor LGBTQ+ care lucrează în mass-media israeliană și a ținut o listă neagră timp de mai mulți ani.

În aceeași relatare, un alt document al Noam descoperit de anchetatori a indicat universitari feminiști ale căror cercetări au fost folosite de consilierul pe probleme de gen al șefului de stat major al Forțelor Armate Israeliene (ID)F, pentru a susține că „grupurile feministe radicale” au un punct de sprijin în sistemul IDF. Titlul unui alt document era „Preluarea sistemului de educație: Cum controlează organizațiile liberale și guvernele străine Ministerul Educației”.

Maoz este singurul deputat Noam în Knesset, intrat pe aceeași listă de extrema dreaptă cu Partidul Sionist Religios, condus de ministrul finanțelor, Bezalel Smotrich, și Puterea Evreilor, condus de ministrul securității naționale, Itamar Ben Gvir, cu 14 mandate din cele 64 ale coaliției din care mai fac parte Likud (dreapta naționalistă, 32 de mandate), Shas (ultra-ortodox sefard/oriental, 11 mandate) și Unitatea Torei (ultra-ortodox așkenaz, 7 mandate). În total Knesset-ul are 120 de deputați.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...