G4Media.ro

Rusia a început să folosească pe frontul din Ucraina tancul T-14 Armata,…

Captura YouTube

Rusia a început să folosească pe frontul din Ucraina tancul T-14 Armata, cel mai modern din dotarea armatei ruse

Rusia a început să folosească noile tancuri T-14 Armata împotriva poziţiilor forţelor ucrainene, ”dar aceste tancuri încă nu au participat la operaţiuni de asalt directe”, a anunţat marţi agenţia de presă rusă RIA, care citează o sursă apropiată acestui dosar, potrivit Agerpres.

Tancurile T-14 Armata sunt dotate cu protecţie suplimentară pe părţile laterale şi au o turelă fără prezenţă umană. Echipajul controlează armamentul tancului ”aflându-se într-o capsulă blindată izolată localizată în partea din faţă a carcasei tancului”.

Aceste tancuri pot atinge o viteză maximă de 80 de kilometri pe oră pe şosea.

În luna ianuarie, serviciile de informaţii britanice au relatat că forţele ruse din Ucraina ezitau să accepte primul lot de tancuri din cauza ”stării proaste” a acestora.

În 2015, Kremlinul a ordonat producerea a 2.300 de tancuri până în 2020, dar războiul din Ucraina a dus la o amânare a acestui termen până în 2025.

Agenţia de presă Interfax a relatat în decembrie 2021 că grupul industrial de stat Rostec a început producţia a 40 de tancuri, prima livrare fiind prevăzută după 2023.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Live testing.
    Da tot mai bune sunt alea vechi din anii 60. In plus nu-ti pare rău daca sunt tocate, oricum erau la casat.

    • Legenda spune ca T-14 deja a ajuns la Kiev…. dupa o operatiune de 12 ore. Ca cica merg cu 400 pe ora, mai ceva decat alea de la F1.

    • @DaciaLogan1: Ar fi fost bine, se salvau câteva sute de mii de vieți.
      Oricum se va ajunge la pace cumva. Iar daca nu se întâmpla vreo minune băieții vor vinde Ucraina rușilor.
      Au expertiza, au mai vândut Europa de Est rușilor si mai recent Afganistanul talibanilor.

  2. Cum spunea un bolsevic, stire tipul „tine-ma sa nu-i omor” ! Daca aveau, functionau, le foloseau cand se pregateau sa fuga din Harkov sau Herson.

    • Gresie. Când o armata se retrage nu are nevoie de tancuri ci de suport antiaerian si artilerie sa-si acopere retragerea.
      Tancurile sunt pentru ofensiva.

  3. s-au folosit si la inceputul razboiului . Au fost filmari cu cateva distruse.

  4. Orice model nou de tanc are nevoie de ani multi de teste. Plus mai e problema imaginii altfel ajungi ca „leoparzii” distrusi de desculti in siria. Cat despre abrams-uri, un cosmar logistic, inca nu au fost vazute in vreun conflict serios, nici nu vor ajunge vreodata in ucraina.