G4Media.ro

Franța: 11 persoane grav rănite, la un festival internațional de zmeie, după…

captura video / festival de zmeie in Franta, la Berck-sur-Mer

Franța: 11 persoane grav rănite, la un festival internațional de zmeie, după ce un șofer septuagenar ar fi pierdut controlul unui autovehicul

Un vehicul al cărui şofer septuagenar „ar fi pierdut controlul” „în mod accidental” a răsturnat şi a rănit zece pietoni sâmbătă, dintre care patru clasificaţi drept „în urgenţă absolută”, la Berck-sur-Mer, în nordul Franţei, unde are loc un festival „internaţional de zmeie”, potrivit prefecturii locale şi Parchetului, relatează Agerpres.

În jurul orelor 18.30 (16.30 GMT), acest vehicul „condus de o persoană cu handicap în vârstă de 76 de ani a lovit mulţimea”, a indicat într-un comunicat procurorul din Boulogne-sur-Mer, localitate situată la aproximativ cincizeci de kilometri nord de Berck.

„Şoferul ar fi pierdut controlul vehiculului după ce a confundat pedala de frână cu acceleraţia”, a precizat el. „Testată negativ pentru alcool şi narcotice, persoana pusă sub acuzare, rănită uşor în urma intervenţiei unui martor, va fi audiată ulterior”, a făcut cunoscut procurorul.

Parchetul deplânge în total „11 victime”, dintre care patru în „urgenţă absolută” şi restul în „urgenţă relativă”. Pe lângă cei răniţi, prefectura a anunţat că o „fetiţă de patru ani este în stare de şoc” după ce a fost martoră la incident.

Pietonii au fost loviţi în timp ce „se aflau la marginea centrului oraşului”, „în afara zonei securizate pentru festivalul internaţional de zmeie”, a explicat prefectura.

Procurorul din Boulogne-sur-Mer a deschis o anchetă pentru „vătămări involuntare provocate de şofer şi pierderea controlului” încredinţată secţiei de poliţie din Berck-sur-Mer, a indicat el.

Organizat de oraş, Festivalul Internaţional de Zmeie de la Berck reuneşte în fiecare an, pe parcursul mai multor zile, sute de mii de spectatori din întreaga lume.

Programul este punctat de demonstraţii de coregrafie aeriană, ateliere de construcţie şi probe din campionatul mondial de zmee acrobatice.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează