G4Media.ro

Un ministru bulgar își avertizează fermierii: dacă prețurile alimentelor cresc pe piața…

Sursa foto: G4Media.ro

Un ministru bulgar își avertizează fermierii: dacă prețurile alimentelor cresc pe piața internă, Bulgaria e gata să reia importurile din Ucraina

Dacă prețurile cu ridicata ale produselor alimentare vor crește, Bulgaria este pregătită să permită din nou importul din Ucraina, de unde vin cereale ieftine, a anunțat ministrul bulgar al economiei, Nikola Stoianov, potrivit publicației 24Chasa, citată de Rador.

El a anunțat că autoritățile bulgare vor monitoriza prețurile la raft și dacă producătorii bulgari vor încerca să majoreze prețurile din cauza interzicerii importului de mărfuri ucrainene, guvernul va lua decizii urgente.

Declarațiile ministrului bulgar confirmă astfel efectul benefic al cerealelor ucraine asupra pieței interne, prețul scăzut al acestora domolind inflația.

Ministrul Stoianov a spus că fermierii și producătorii bulgari nu ar trebui să folosească pentru speculă momentul interzicerii importurilor din Ucraina. Dacă de-a lungul lanțului de materie primă ieftină produsul finit este scump, cineva câștigă mulți bani, a adăugat demnitarul bulgar.

Ministrul bulgar al economiei a mai declarat că produsele ucrainene care trec prin România sunt controlate de autoritățile bulgare, care au găsit doar ”dăunători minori – un fel de fluture, dar acest lucru se întâmplă și cu alte transporturi și cu orice producător. Oamenii să fie liniștiți că noi facem verificări de calitate”.

”Ne așteptăm să scadă prețurile alimentelor atât sezonier, cât și pentru alte alimente, cum ar fi produsele lactate. Continuă dialogul cu lanțurile de magazine despre măsurile privind prețul alimentelor – săptămâna viitoare va fi următoarea întâlnire. Pentru luna martie, produsele lactate au o reducere de 4%, dar pentru aprilie se asteaptă o reducere mai mare. Arătăm că există calitate bună la un preț mic”, a adăugat Nikola Stoianov.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Foarte bine, acum există un mecanism de control al preturilor la alimente, frica de Ucraina 😂