G4Media.ro

Meniu special de Paște pentru animalele de la Zoo Tg. Mureș /…

Sursa foto: Facebook / Zoo Târgu Mureș

Meniu special de Paște pentru animalele de la Zoo Tg. Mureș / Caprele alpine, girafele, suricatele și țestoasele primesc hrană în formă de ouă

Au fost alese șase specii, respectiv suricate, țestoase, capre alpine, mandrili (o specie de maimuțe), flamingo roz și girafe, care pot fi urmărite de vizitatori azi, până la ora 16.00, informează Agenția de presă Rador, care citează Radio Târgu Mureș.

În „Marea Aventură Zoo de Paşte” se urmărește stimularea comportamentului natural al acestor animale, în raport cu efortul de obținere a hranei, a explicat reprezentantul Grădinii Zoologice Tg. Mureș, Halmágyi Ildikó.

„Scopul nostru e să le menținem active și să le stimulăm atenția. Suricatele sunt animale curioase, iar asta le ajută când au nevoie să exploreze pentru a obține hrană. La țestoase, în Casa tropicală putem de asemenea observa ce fac cu hrana în formă de ouă de Paște. Și caprele alpine primesc niște bunătăți în formă de ou. Mandrilii primesc, ascunse în oul de Paști, niște produse de panificație, semințe și cereale – ideea este să vedem cât de repede desfac aceste obiecte, deoarece ei sunt foarte puternici și vor fi instant deschise aceste surprize pentru mandrili. La flamingo, îngrijitorul va oferi nutrienți care corespund necesităților speciei. La fel, și la girafe, oferim niște crengi ascunse în oul de Paște”, spune Halmágyi Ildikó.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...