G4Media.ro

Hackathon pentru digitalizarea Grădinii Zoologice din Târgu Mureş

Sursa foto: Facebook Târgu Mureș Zoo/ Marosvásárhelyi Állatkert

Hackathon pentru digitalizarea Grădinii Zoologice din Târgu Mureş

Asociaţia WeCareWeGrow şi Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş au lansat, miercuri, o provocare tuturor pasionaţilor de tehnologie să participe la un hackathon pentru digitalizarea Grădinii Zoologice din Târgu Mureş, cea mai mare instituţie de acest gen din ţară.

„Asociaţia WeCareWeGrow şi UMFST G.E. Palade Târgu Mureş invită studenţii pasionaţi de tehnologie la hackathonul de 24 de ore organizat în data de 9 decembrie 2023, la Grădina Zoologică din Târgu Mureş. Studenţii vor avea ocazia să contribuie la dezvoltarea unei aplicaţii care va îmbunătăţi experienţa Zoo pentru sute de mii de vizitatori. Pe lângă asta, participanţii vor avea ocazia să câştige bilete gratuite la cea de-a doua ediţie a conferinţei LIMITL3SS 2024”, a anunţat Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş pe Facebook.

Anual Grădina Zoologică din Târgu Mureş are peste de 180.000 de vizitatori.

Grădina Zoologică din Târgu Mureş a fost înfiinţată în anii ’60 pe o suprafaţă de 600-700 mp, care în 1965 s-a mărit la 20 hectare, iar în anul 2007, prin proiectul „Reamenajarea şi modernizarea Grădinii Zoologice din Târgu Mureş”, în valoare de 4,5 milioane de euro, suprafaţa grădinii a crescut la 40 de hectare.

În prezent, Grădina Zoologică din Târgu Mureş adăposteşte în jur de 750 de animale aparţinând la 150 de specii, atât din fauna locală, cât şi din cea exotică.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...