G4Media.ro

Tatăl fetei care a făcut un desen anti-război a fost extrădat din…

Foto: Captură video

Tatăl fetei care a făcut un desen anti-război a fost extrădat din Belarus în Rusia, de unde a fugit după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare

Un tată rus singur care a fost reținut la Minsk după ce a fugit de arestul la domiciliu la sfârșitul lunii martie a fost extrădat înapoi în Rusia, a anunțat organizația independentă pentru drepturile omului OVD-Info, citând un activist belarus, relatează Moscow Times.

Alexei Moskaliov a fost condamnat la sfârșitul lunii trecute la doi ani de închisoare de către un tribunal din regiunea Tula pentru „discreditarea” armatei ruse în urma unor comentarii anti-război pe care le-a făcut pe rețelele de socializare.

Cu toate acestea, chiar înainte de pronunțarea sentinței, bărbatul în vârstă de 53 de ani a fugit din arest la domiciliu, pentru ca, câteva zile mai târziu, să fie reținut de autoritățile din capitala belarusă Minsk.

Ministerul de externe de la Moscova a declarat ulterior că Moskaliov aștepta să fie extrădat înapoi în Rusia într-un centru de detenție din Jodzina, un oraș situat la aproximativ 50 de kilometri nord-vest de Minsk.

Vestea extrădării bărbatului a venit miercuri, după ce un activist belarus pentru drepturile civile a încercat să se întâlnească cu el, potrivit OVD-Info.

Moskaliov a fost reținut după ce fiica sa, Maria Moskaliova, în vârstă de 13 ani, a făcut un desen împotriva războiului în timpul unei ore de artă la școală. Autoritățile au despărțit-o pe Moskaliova de tatăl ei și au plasat-o într-un centru de detenție pentru minori din orașul natal al acesteia, Yefremov, din regiunea Tula.

Moskaliov trebuia să compară joia trecută la tribunalul din Tula pentru o audiere în urma căreia se aștepta să fie privat de custodia fiicei sale, dar nu s-a prezentat la audiere.

Pe 6 aprilie, Maria Moskaliova a fost predată mamei sale cu care nu mai vorbise de peste șapte ani.

Kremlinul a apărat cazul împotriva lui Moskaliov, descriind modul în care acesta și-a îndeplinit obligațiile de părinte drept „deplorabil”.

Rusia și vecinul său, Belarus, sunt unite în mod oficial într-o „uniune statală” și cooperează în ceea ce privește extrădările. Practic, nu există niciun control la frontiera dintre cele două țări.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. rusii un popor „milostiv”