G4Media.ro

O fată de 11 ani și tatăl ei au fost uciși într-un…

Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP

O fată de 11 ani și tatăl ei au fost uciși într-un atac rusesc asupra orașului Zaporojie

Un bărbat în vârstă de 50 de ani şi fiica sa de 11 ani au fost ucişi după ce forţele ruseşti au lovit duminică dimineaţa devreme o clădire rezidenţială din oraşul Zaporojie, din sud-estul Ucrainei, au declarat autorităţile locale, transmite News.ro.

Secretarul consiliului municipal, Anatoli Kurtev, a declarat că două rachete au distrus o clădire şi au avariat alte câteva zeci în atacul din timpul nopţii.

Salvatorii au efectuat duminică dimineaţă operaţiuni de căutare printre mormane de beton şi moloz, pe fondul sirenelor care anunţau noi raiduri aeriene.

Serviciul de stat pentru situaţii de urgenţă al Ucrainei a anunţat că o femeie în vârstă de 46 de ani, pe care a identificat-o ca fiind soţia, respectiv, mama victimelor, a fost scoasă dintre dărâmături. Guvernatorul regional Iuri Malaşko a declarat pentru Reuters că ea a fost transportată la un spital şi se află în stare gravă.

Pereţii prăbuşiţi au dezvăluit rămăşiţele carbonizate ale sufrageriei familiei, unde încă atârnau un televizor şi dulapuri de perete spulberate de suflul exploziei. Un cadavru, despre care rezidenţii locali au spus că este cel al bărbatului ucis, era înfăşurat într-o pătură în apropiere.

„Este o ruşine, era o familie tânără”, a declarat vecinul lor, Viktor Hrankin, în vârstă de 72 de ani.

Lovitura a fost cea mai recentă dintr-o serie de atacuri recente asupra unor obiective civile din regiune, în timp ce ofenisva rusă de iarnă pare să se fi soldat cu un eşec, în timp ce armata ucraineană se pregăteşte de o contraofensivă.

Ministerul rus al Apărării a afirmat duminică că a distrus un depozit care conţinea 70.000 de tone de combustibil în apropiere de Zaporojie, precum şi depozite militare ucrainene în regiunile Doneţk şi Zaporojie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează