G4Media.ro

Raport: Brașovul, județul cu cele mai mari probleme generate de urși /…

Sursa foto: Brașov.net

Raport: Brașovul, județul cu cele mai mari probleme generate de urși / Ministrul mediului anunță că vor fi finanţate inclusiv proiecte de instalare a gardurilor electrice

Brașovul se numără printre județele cu cele mai mari probleme cauzate de urși. Cel puțin așa arată raportul intermediar la Studiul privind estimarea populațiilor de urs, râs și pisică sălbatică din România, realizat de Institutul de Cercetare-Dezvoltare în silvicutlură „Marin Drăcea” din Brașov, informează Rador.

În acest context, vor fi finanţate inclusiv proiecte de instalare a gardurilor electrice, spune ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna: „Studiul vine după ce am început implementarea proiectului finanțat din fonduri europene, care se numește Implementarea planului național de acțiune pentru conservarea populației de urs brun din România. Acest proiect finanțat din fonduri europene vine în sprijinul ministerului pentru că asigură o monitorizare bazată pe mostre genetice. Am achiziționat și am instalat majoritatea gardurilor electrice care sunt prevăzute în acest proiect. A fost echipat laboratorul pentru analizarea acestor mostre genetice la INCDS Brașov”.

Oficialul de la Mediu a mai anunțat că a fost finalizat și studiul de fezabilitate pentru Complexul de reabilitare de la Brașov, unde vor fi îngrijiți urșii care produc pagube în zonele locuite de oameni și nu ar avea șanse de supraviețuire dacă ar fi relocați în adâncul pădurilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ursu’ ca ursu’, da’ constructoru’ de gardute (am eu o presimtire ca va fi unu’ da’ bunu’, d’al nost den tinutul cu ursuleti barna, adica bruni) s-a finantat, adeca s-a scos den ghiara ursului.

  2. Nu ursii sunt problema ,ei saracii sunt de mii de ani prin aceste zone .Problema e că tolomacii și-au făcut case în pădurea lor …Romania,stat corupt