G4Media.ro

Cătălin Drulă: Propunerea comasării alegerilor arată disperarea PNL de a se agăţa…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Cătălin Drulă: Propunerea comasării alegerilor arată disperarea PNL de a se agăţa de putere

Liderul USR Cătălin Drulă a precizat că PNL, partid condus de preşedintele Klaus Iohannis, a uitat de democraţie şi vrea să se agaţe de putere, atunci când propune comasarea alegerilor locale şi parlamentare, relatează News.ro.

„Peneliştii, adică ospătarii PSD, aşa cum s-au autonumit în şedinţa de miercuri seară, sunt disperaţi. Au venit cu o propunere ridicolă, din nou: să comaseze alegerile locale cu cele parlamentare. Asta arată disperarea lor de a se agăţa de putere. Ei ştiu foarte bine: este şi neconstituţional – există decizii pronunţate pe această temă – şi anormal să votăm în acelaşi timp pentru primării, consilii locale şi judeţene, dar şi pentru parlamentari. Şase buletine de vot ar fi o nebunie”, a afirmat Cătălin Drulă, potrivit unui comunicat de presă al USR.

El mai precizează că USR este pregătit de alegeri oricum se vor desfăşura ele în 2024.

„Noi le spunem atât: suntem pregătiţi de alegeri. Pentru că România s-a săturat şi pentru că ei trebuie să plece de la guvernare. Prin astfel de propuneri nu fac decât să arate, din nou, că nu le pasă de democraţie, le pasă doar de conturile lor, doar de şpăgile din duty free-uri, doar de BMW-uri aranjate la licitaţii. Au ajuns mai rău decât credea oricine vreodată, aşa cum şi-au spus singuri, îi servesc la masă pe cei de la PSD şi de România au uitat”, a conchis Drulă.

Liderul PNL Nicolae Ciucă a explicat că sondajele partidului arată că, într-o proporţie majoritară, cetăţenii îşi doresc comasarea alegerilor de anul viitor, iar liberalii au discutat acest subiect în şedinţa de joi a Biroului Politic Naţional. „Dacă există posiblitatea legală ca numărul alegerilor să fie redus vom veni cu o propunere, vom discuta în coaliţie. Dacă nu se va găsi o soluţie vom derula patru rânduri de alegeri”, a completat premierul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Si Toni Grebla e pregatit.

  2. Am citit toata declaratia. Singura parte mai dura este chiar la inceput: „Peneliştii, adică ospătarii PSD”

    Doar ca asta nu e in niciun caz limbaj suburban. E realitatea.

  3. Sa le comaseze pe toate: locale, parlamentare, prezidențiale, europene, etc – sa stim o treaba.

    • „Liderul PNL Nicolae Ciucă a explicat că sondajele partidului arată că, într-o proporţie majoritară, cetăţenii îşi doresc comasarea alegerilor de anul viitor, ăăă, iar liberalii au discutat acest subiect în şedinţa de joi a Biroului Politic Naţional. Dacă există posiblitatea legală ca numărul alegerilor să fie redus vom veni cu o propunere, vom discuta în coaliţie.”… a completat premierul. Ce mai tot alegem: între Baba Rada si Rada Baba?! Liberalii au discutat acest subiect în şedinţa de joi a Biroului Politic Naţional ăăăăă deci exista posibilitatea legala ca numarul alegerilor ăăăăă sa fie redus la zero ăăăăă prin decizii parlamentare (în unanimitate, în urma unei mici pauze) binecuvântate de CCR. „Vom discuta în coaliţie”, ca e si mai eftin ăăăă si noi tot ăăăăă discutam ăăăăă subiecte.

  4. Colcăie analfabeții și plagiatorii la Ionuț în PSD. Din păcate, asta sunt majoritatea românilor.

  5. Mai degraba, suburban ar fi fost asa: „Peneliştii, adică țucălarii PSD”. Dar si aia era tot realitatea.

  6. Esti tu sensibil.Te ia cu rosu pe nasuc la reclame?Simți o ceață pe ochișori la telenovele?..aia e,esti suflet de vioara.

  7. Drula ,apucame-ai de buletinul de vot …