G4Media.ro

Alianţa Dreapta Unită anunţă că a atacat în contencios administrativ ordonanţa pentru…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Alianţa Dreapta Unită anunţă că a atacat în contencios administrativ ordonanţa pentru comasarea alegerilor, ca urmare a lipsei de reacţie a Avocatului Poporului

Partidele componente ale alianţei Dreapta Unită – USR, PMP şi Forţa Dreptei – au depus, joi, la instanţa de contencios administrativ, acţiunea împotriva OUG de comasare a alegerilor europarlamentare şi locale, invocând încălcarea Constituţiei în mai multe puncte. Decizia Alianţei vine ca urmare a lipsei de reacţie a Avocatului Poporului, căruia i s-a solicitat să atace la CCR ordonanţa, transmite News.ro.

”Acest demers este necesar ca urmare a lipsei de reacţie a Avocatului Poporului. Luni, 11 martie, Dreapta Unită a depus la Avocatul Poporului o sesizare de 32 de pagini, care conţinea toate argumentele juridice pentru care OUG poate fi contestată la CCR”, arată comunicatul Alianţei. 

”Potrivit legii, fiind vorba despre o Ordonanţă de Urgenţă, doar Avocatul Poporului o poate contesta la CCR. Din moment ce până în acest moment de la Avocatul Poporului nu a venit niciun răspuns, nicio reacţie, Dreapta Unită a recurs la următoarea cale de atac”, mai precizează alianţa. 

Liderii Alianţei Dreapta Unită, Cătălin Drulă, Ludovic Orban şi Eugen Tomac, au sesizat luni Avocatul Poporului pe ordonanţa de urgenţă privind comasarea alegerilor europarlamentare şi locale, cerându-i să atace la CCR acest act normativ. 

Potrivit Opoziţiei, prin Ordonanţă, ”Guvernul Ciolacu încalcă numeroase principii democratice şi constituţionale doar pentru ca PSD şi PNL să-şi asigure supravieţuirea la putere şi la robinetul banilor publici”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. ..moderare???? presa liberă???? dreptul la opinie????. pardon!!!

  2. Romania mimeaza democratia, alegerile au fost si vor fi o farsa pe aceste plaiuri iar EU se coafeaza sa arate bine la alegeri. Multumim madame von der Whatever! Erati ultima speranta sa mai trageti Romania de ureche.

  3. Sper din tot sufletul ca la NATO sa se vada cine este Iohannis: unul care lucreaza din umbra, nu ia decizii in momente ardente pe fata, cinstit si pe faza, el sta si cloceste molcom aliante contra naturii, + cu – = 0. Asta stie domn profesor. Stabilitate. Moarte curata!