G4Media.ro

VIDEO Peste 1.300 de metri de plase monofilament cu 300 de kilograme…

sursa foto: Garda de Coastă

VIDEO Peste 1.300 de metri de plase monofilament cu 300 de kilograme de pește, scoase de polițiști din Lacul Sinoe

Peste 1.300 de metri plase monofilament cu 337 de kilograme de pește au fost scoase din lacul Sinoe, de polițiștii de frontieră.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrători din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au scos din zona strict protejată a lacului Sinoe din Delta Dunării, 1.375 de metri plase cu 337 de kilograme de pește. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol”, informează Poliția de Frontieră.




„În ziua de 21.01.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care, în zona strict protejată a lacului Sinoe, au descoperit în apă mai multe plase cu captură de pește. În cadrul verificărilor suplimentare s-a constatat faptul că lungimea plasei este 1.375 de metri și este tip monofilament. Plasele descoperite conţineau 337 de kilograme peşte, diferite specii”, se mai arată în comunicatul citat.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării de către polițiștii de frontieră și introduse în camera de corpuri delicte a instituției.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj piscicol.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Superb. Mai departe ce sa întâmplat cu el? Societatea comerciala la valorificat? Veniturile unde s-au dus? Cei care au pus plasele nu tot acolo duceau peștele? Nu cumva polițiștii devin braconieri sub acoperire? Oricum sunt mâna -n mâna cu adevărații profesioniști și în niciun caz nu le iau plasele lor. Nici măcar nu au curajul sa se aoroyde zonele unde pescuiesc ei sau când au control ii anunță cu suficient timp înainte să nu iasă sa arunce plasele. Nu-i de mirare că peștele este din ce in ce mai rar.

  2. Daca tot vor sa combata braconajul de ce nu au eliberat pestele din plasa si s-au comportat chiar ei ca niste braconieri? Actiunea politistilor ridica mari semne de intrebare. Normal ar fi fost ca acel peste care in mod sigur era viu sa fie eliberat si nu dus la comercializare.

  3. Practic nu ați făcut mare lucru… pestele nu l-ati salvat, pe braconieri nu i-ati prins… plasele o sa le dați cuiva care va „plătește ” bine. Când oare se apuca politia și celelalte organe de control de treaba ca să mai încetinească braconajul? Când arestează electricienii? Când arestează pescarii comerciali care folosesc plase interzise și aduna absolut tot pestele indiferent de dimensiune? Când se fac controale pe la pensiunile din delta? Raspuns: când o sa învățăm sa votam altceva în afara de PSD și PNL.