G4Media.ro

Inscripții naziste și xenofobe, desenate cu vopsea albă într-un parc din centrul…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Inscripții naziste și xenofobe, desenate cu vopsea albă într-un parc din centrul Devei/ Poliția a deschis dosar penal

Poliţia Deva a deschis un dosar de cercetare penală după ce pe o alee din zona centrală a unui părculeţ din centrul oraşului, persoane necunoscute au desenat cu vopsea albă mai multe inscripţii cu mesaje defăimătoare, rasiste sau de sorginte nazistă, a informat luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, transmite Agerpres.

„În data de 01 ianuarie 2023, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Deva s-au autosesizat cu privire la faptul că în zona parcului Opera, pe trotuar, autori necunoscuţi au inscripţionat cu spray de culoare albă mai multe texte şi desene defăimătoare, de natură a promova idei, concepţii sau doctrine fasciste, naziste legionare, rasiste sau xenofobe”, a precizat sursa citată.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de OUG 31/2002, respectiv „fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi crime de război, precum şi fapta de a promova idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Se duc la pușcărie ca prostii! Doar sa nu vrea sa i prindă în rest floare la ureche!

  2. Daca politia isi facea treaba (adica ii lua la rost pe cei care beau/se drogheaza pe strada, urla non-stop injuraturi in public, sau pun manele la maxim dupa ce parcheaza intre blocuri) nu li se umplea paharul nici la cetatenii care n-au alta optiune decat sa-si manifeste public frustrarea. Toate acestea datorita politiei care APARENT venereaza categoriile mentionate.

  3. Unde-i socatele, deontologul și ziaristul să combată ???
    Hai baieti mai cu talent.