G4Media.ro

Un câine pierdut în urmă cu mai multe luni, găsit cu ajutorul…

Sursa foto: Pixabay

Un câine pierdut în urmă cu mai multe luni, găsit cu ajutorul poliţiştilor, în Harghita / Ciobănescul german se afla la 50 de km de proprietar și era legat de un par de lemn

Un câine pe care proprietarul l-a pierdut în urmă cu mai multe luni şi pe care îl credea mort a fost găsit cu ajutorul poliţiştilor, a informat miercuri seara IPJ Harghita, anunță Agenția de presă Rador.

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au fost solicitaţi telefonic să intervină pentru salvarea unui câine de talie mare, din rasa metis Ciobănesc german. Oamenii legii s-au deplasat la faţa locului şi au găsit animalul legat de un par din lemn, fără a avea un adăpost corespunzător.

În urma verificării microcipului implantat a fost contactat proprietarul câinelui, care locuieşte la aproximativ 50 de kilometri faţă de locul unde a fost găsit animalul.

Reîntâlnirea omului cu patrupedul a fost emoţionantă, mai ales că posesorul a declarat că nu mai spera să-l găsească deoarece, încă din luna februarie, l-a declarat pierdut şi a crezut că a murit, a precizat Biroul de Presă al IPJ Harghita.

Poliţiştii atrag atenţia, cu această ocazie, în legătură cu importanţa microcipării şi înregistrării câinilor, de către proprietari sau deţinători, în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân, ”aceasta fiind, totodată, şi o obligaţie legală prevăzută de art.8 alin.(4) din O.U.G.55/2001 privind aprobarea câinilor fără stăpân”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...