G4Media.ro

Ministerul Educației, amendat de CNCD cu 10.000 de lei pentru că a…

Ministerul Educatiei / Foto: edu.ro

Ministerul Educației, amendat de CNCD cu 10.000 de lei pentru că a eliminat bursele de merit ale elevilor de clasa a V-a și bursele rurale pentru liceeni

Ministerul Educației a fost sancționat cu 10.000 de lei de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în privința ordinului ce vizează criteriile de acordare a burselor, potrivit unui comunicat de presă. Este vorba și de o monitorizare pentru o perioadă de 6 luni. Prin ordinul 5.379 din 7 septembrie 2022 au fost eliminate bursele rurale pentru liceeni și bursele de merit pentru elevii de clasa a V-a.

UPDATE: CNCD a transmis un comunicat prin care anunță decizia: „Fapta Ministerului Educației Naționale prin care a eliminat acordarea bursei de ajutor social elevilor care învață într-o unitate școlară aflată într-o altă localitate, decât cea de domiciliu, constituie faptă de discriminare potrivit art. 1 alin. (2) lit. e., art. 2 alin. (1), alin. (3), art. 10 lit. h, art. 11 alin. (1). Se sancționează cu amendă contravențională în cuantum de 10.000 de lei Ministerul Educației Naționale, se stabilește un termen de monitorizare de 6 luni pentru eliminarea faptei de discriminare.

În comunicat mai apare că „Hotărârea de constatare a fost adoptată cu unanimitate de voturi (8) a celor prezenți, sancțiunea a fost stabilită cu 5 voturi pentru 3 împotrivă.”

  • CNCD s-a autosesizat în cazul eliminării burselor rurale pentru liceeni și a burselor de merit pentru elevii de clasa a V-a.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Unde sunt USL-listii care se dadeau mare ca ai lor sustin educatia si elevii?