G4Media.ro

Cofondatorul Twitter, Jack Dorsey, și-a cerut scuze, după concedierile în masă, pentru…

Sursa Foto: Captură Youtube

Cofondatorul Twitter, Jack Dorsey, și-a cerut scuze, după concedierile în masă, pentru că a crescut Twitter „prea repede” / Jumătate din personal a fost concediat, la o săptămână după ce Elon Musk a cumpărat gigantul social media

Cofondatorul și fostul director executiv al Twitter, Jack Dorsey, a vorbit despre concedierile în masă de la fosta sa firmă, cerându-și scuze pentru că a crescut Twitter „prea repede”, transmite BBC.

Jumătate din angajații gigantului social media sunt concediați, la o săptămână după ce Elon Musk l-a cumpărat în cadrul unei tranzacții de 44 de miliarde de dolari.

Miliardarul Musk a declarat că nu a avut „altă opțiune” decât să reducă forța de muncă a companiei, deoarece aceasta pierde peste 4 milioane de dolari (3,5 milioane de lire sterline) pe zi.

Angajații Twitter au accesat platforma pentru a-și exprima furia față de concedieri.

Într-o declarație postată pe site-ul de microblogging, domnul Dorsey – care a demisionat din funcția de director general în noiembrie și a părăsit consiliul de administrație în mai – a declarat că personalul Twitter „este puternic și rezistent. Ei vor găsi întotdeauna o cale, indiferent cât de dificil este momentul. Îmi dau seama că mulți sunt supărați pe mine. Îmi asum responsabilitatea pentru motivul pentru care toată lumea se află în această situație: Am crescut dimensiunea companiei prea repede. Îmi cer scuze  pentru asta”.

„Sunt recunoscător și îi iubesc pe toți cei care au lucrat vreodată la Twitter. Nu mă aștept ca acest lucru să fie reciproc în acest moment… sau vreodată… și înțeleg”, a adăugat el.

Declarația sa părea să susțină necesitatea concedierilor la firmă. Domnul Dorsey, în vârstă de 45 de ani, a susținut preluarea de către domnul Musk.

În aprilie, când dl Musk a început să cumpere Twitter, dl Dorsey a declarat că dl Musk, în vârstă de 51 de ani, era „soluția singulară în care am încredere” și că preluarea de către sud-african era „calea corectă… cred în ea din toată inima”.

Domnul Dorsey a creat Twitter în 2006, împreună cu Evan Williams, Biz Stone și Noah Glass. El a trimis primul Tweet al companiei, scriind „tocmai îmi configurez twttr-ul”.

Reducerile au cuprins cei 7.500 de angajați ai Twitter și există temeri că ar putea afecta eforturile de moderare a conținutului firmei.

În ciuda concedierilor, dl Musk a declarat că politicile firmei rămân „absolut neschimbate”.

În ultimele zile, o serie de mărci importante au întrerupt cheltuielile de publicitate cu Twitter, printre care Volkswagen, General Motors și Pfizer.

Aproape toate veniturile Twitter provin în prezent din publicitate, iar dl Musk a căutat modalități de a reduce costurile și de a face bani în diferite moduri de pe platformă, inclusiv planuri de a percepe o taxă de abonament lunar de 8 dolari (7 lire sterline) pentru ca utilizatorii să fie verificați pe platformă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Redactia, in limba romana, cand e vorba de persoane celebre/cunoscute, nu se prefixeaza numele cu „dl./dna.”.

    Cum va suna, in limba romana, „Domnul Hitler si domnul Stalin aveau pareri asemanatoare despre … „?

    • @sanitarul. Subscriu observatiei dvs. In plus, as adauga – la adresa redactiei- ca precizarea virstei, specifica jurnalismului anglo-saxon, e neobisnuita pentru stirile din jurnalismul romanesc si contribuie la impresia de traducere stingace.

  2. Companie de constructii angajam fosti angajati Twitter, cu studii superioare la Cantemir sau Bioterra. Inteleg ca astia stau bine la adunare si scadere.

  3. ii iubeste pe fostii angajati twitter?…. sa imparta 990 milioane de dolari incasate de la elon…😁😁😁😁😁😁e ieftin sa fii empatic si sa bagi virtue signaling din varfu limbii….👎👎👎👎👎👎👎

  4. Sincer, am doar lacrimi pentru ambele părți. Atât pentru cofondatorul cu fes pe cap, care probabil e trist că nu știe exact câte miliarde are prin conturi, cât și pentru bieții IT-isti expulzați din firmă, care n-au nicio durere în a-și găsi iar jobulete remote cu salarii similare din doar 6 cifre.
    Sa fim serioși…

    • Daca tu crezi ca toti cei 7000 de angajati disponibilizati erau it-isti se vede ca n-ai nicio o treaba cu industria

    • Ești frustrat! Doar atât pot sa citesc din comentariul tău. Pune mâna și construiește ceva precum ăla cu fes după care comentează in felul asta. De asemenea apuca-te de școală, învață ce știu IT-istii aia după care comentează la adresa lor. Până atunci ești doar o putoare frustrata.

  5. Astia-si experti in cenzura, isi vor gasi rapid un job pe la feisbu.ci, hinstagram, g 4 & co.

  6. Ofer redactiei servicii de traducere in limba romana. Onorsriu minim