G4Media.ro

Companiile ungare demarează negocieri privind importurile de gaze din Azerbaidjan

Foto: Wikipedia

Companiile ungare demarează negocieri privind importurile de gaze din Azerbaidjan

Ungaria este interesată să includă gazul din Azerbaidjan în viitorul său mix energetic, a declarat ambasadorul Ungariei în Azerbaidjan, Tamás Torma, potrivit publicației AZER NEWS, citată de Rador. Negocierile privind posibila achiziție de gaze prin Coridorul Sudic al Gazului au început deja între SOCAR și companiile energetice maghiare MOL și MVM.

Cu toate acestea, pentru ca acest lucru să se întâmple, sunt necesare investiții suplimentare în infrastructură, aprovizionare și capacități de transport și vor trebui luate angajamente concrete privind cererea, nu doar din partea Ungariei, a spus ambasadorul.

Torma a subliniat că sistemul maghiar de transport al gazelor naturale va fi în curând gata să primească gaze naturale azere din sud.

Ambasadorul Ungariei a exprimat interesul Ungariei de a fi mai activă și în Organizația Statelor Turcice. „Într-adevăr, Ungaria, țară din Europa Centrală și stat membru al sistemelor de alianțe occidentale, nu își uită rădăcinile estice. Deși suntem „doar” observatori în Organizația Statelor Turcice, ne dorim să fim participanți activi la activitatea organizației și a tuturor formatelor turcice de cooperare. Pentru a aprofunda cooperarea cu lumea turcică, în 2019 am deschis Biroul de reprezentare europeană al OTS la Budapesta, care este acum pe deplin operațional, cu ofițeri de proiect din toate țările membre, inclusiv din Azerbaidjan. Avem o cooperare minunată cu Fundația pentru Cultura și Patrimoniul statelor turcice, cu sediul la Baku. Ne dorim cu siguranță să devenim din ce în ce mai activi în toate domeniile pe care le acoperă Organizația, de aceea participăm în mod regulat la întâlnirile sale, la evenimentele la diferite niveluri. La fel ca în anii precedenți, o delegație maghiară de cel mai înalt nivel va fi prezentă la următorul summit al organizației, la Samarkand, în noiembrie 2022. Faptul că Shusha va fi Capitala culturală a lumii turcice în 2023, iar regiunea Veszprém – Balaton va fi Capitala Culturală a Europei 2023 oferă noi domenii de cooperare”, a conchis ambasadorul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. … toate conductele de gaz/petrol (vechi sau noi) ocolesc Romania. Ni se pregateste ceva? Chiar ne-am „nascut” in zona gri a omenirii?

  2. Ungurii, cooperarea cu ‘lumea turcica’, verii lor de peste Urali