G4Media.ro

Administraţia Deltei a sesizat Poliţia din cauza incendiilor din rezervaţie

sursa foto: ISU Delta

Administraţia Deltei a sesizat Poliţia din cauza incendiilor din rezervaţie

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a sesizat organele de anchetă cu privire la provocarea incendiilor din Deltă, acestea fiind primele sesizări pe acest subiect făcute de instituţie la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Tulcea, potrivit guvernatorului Gabriel Marinov.

În incendiile din ultima perioadă au fost distruse sute de hectare de vegetaţie, iar guvernatorul Rezervaţiei a menţionat că aceste evenimente au fost provocate.

„Ele sunt provocate de crescătorii de animale pentru a mâna animalele într-o anumită zonă şi pentru reîmprospătarea vegetaţiei. Anul acesta, deşi vegetaţia pare verde, ea este complet uscată, iar capacitatea de ardere a vegetaţiei din interiorul deltei e mult mai mare decât în anii trecuţi, ceea ce face mult mai uşoară propagarea flăcărilor pe suprafeţe mai întinse. Ne aşteptăm în iarna aceasta la multe asemenea evenimente”, a declarat, pentru Agerpres, Marinov.

El a menţionat că a sesizat IPJ după incendiile semnalate în zona Ilgani şi, săptămâna trecută, în apropierea oraşului Sulina.

„Incendierile în interiorul rezervaţiei sunt interzise. Ele se fac în mediu controlat doar în interiorul amenajărilor. Ele sunt însă întâlnite de sute de ani, vegetaţia uscată fiind îndepărtată prin această practică. În prezent însă lucrul acesta este interzis”, a mai spus guvernatorul Rezervaţiei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. E nu, ostracizeaza bietii fermieri, bine ca nu sunt si ursi ca era nunta cu dar….