G4Media.ro

Rusia mută „trupe mai bune” în Herson, în timp ce lupta din…

Sursa foto: Russian Defense Ministry

Rusia mută „trupe mai bune” în Herson, în timp ce lupta din sudul Ucrainei „se intensifică”, afirmă fostul șef al Statului Major britanic: Pierderea Hersonului ar fi „o înfrângere și o rușine majoră pentru Putin”

Lordul Dannatt, fostul șef al Statului Major al Apărării, a declarat pentru Sky News că Rusia pare să își mute trupele mai experimentate în regiunea ucraineană sudică Herson – unde lupta se intensifică.

El a spus: „Este interesant să reflectăm asupra câmpului de luptă, deoarece lupta din jurul Hersonului se intensifică”.

„S-ar părea că rușii au mutat o parte din trupele lor mai bune pentru a apăra Herson. Dacă ar fi să fie pierdut, este o înfrângere majoră și o rușine majoră pentru Putin. Herson este singurul oraș important pe care a reușit să îl captureze până acum”.

Lordul Dannatt a adăugat că Vladimir Putin continuă să exercite presiuni asupra poporului ucrainean, vizând infrastructura critică.

Ieri, o ploaie de rachete a lovit instalații de alimentare cu apă și electricitate din marile orașe, lăsând fără apă 80% din aprovizionarea cu apă a Kievului.

„Am asistat la atacuri continue asupra infrastructurii naționale de bază și, desigur, acest lucru are acum ca efect faptul că oamenii stau la coadă pentru apă.

Electricitatea a fost lovită foarte grav, ceea ce afectează stațiile de pompare, iar apoi se ajunge la penurie de apă și așa mai departe.

Dar dacă el crede că va înfrânge voința poporului ucrainean, cred că majoritatea comentatorilor – toți comentatorii – ar fi de acord că acest lucru pur și simplu nu va funcționa.

Ucrainenii sunt foarte angajați, soldații lor sunt angajați pe câmpul de luptă – și civilii lor sunt angajați în orașele și localitățile lor”, a mai spus lordul Dannatt.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Cruzimea este unealta omului inferior.

  2. trupe mai buna ca care…