G4Media.ro

Bulgaria importă produse lactate din România, fermele bulgăreşti susțin că lucrează în…

Bulgaria importă produse lactate din România, fermele bulgăreşti susțin că lucrează în pierdere

În mod frapant, Bulgaria importă produse lactate din România, indică datele Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei de la Sofia din ultimii doi ani.

„Într-adevăr, cantităţi mari de lapte şi produse lactate sunt importate din România, dar şi din Germania, Ungaria, Grecia, din păcate pentru noi. Ne-am pus întrebarea când vor fi egale subvenţiile noastre europene cu cele ale ţărilor noastre vecine”, a declarat preşedintele Asociaţiei „Fermierii uniţi din Bulgaria”, Boiko Sinapov.

Potrivit acestuia, este mult mai uşor să se importe totul în Bulgaria, decât să se exporte din ţara sa în orice ţară europeană.

„Marele vinovat este administraţia dură din Bulgaria. Funcţionarul bulgar a învăţat să calce cu îndrăzneală pe puţinii oameni rămaşi în Bulgaria în toată agricultura. Nu vedem respect din partea funcţionarului faţă de oamenii care lucrează în sectorul agricol. Trebuie să inventăm restricţii pe care să le facem cunoscute în UE şi să ni le protejăm”, a subliniat Sinapov, adăugând că Bulgaria este „inundată” de legume, carne şi mezeluri din alte ţări.

„În acest fel, este ‘ucis’ producătorul bulgar. În momentul de faţă, în Bulgaria nu există fermă de lapte care să nu fie în pierdere. Exportăm în principal în Grecia şi în România, dar o cantitate foarte mică. Ne luptăm singuri. Vorbim despre produse de înaltă calitate, produse bio”, a explicat Sinapov, menţionând că guvernul interimar a reuşit, într-o scurtă perioadă de timp să asigure fonduri şi să le plătească fermierilor.(www.focus-news.net – 13 iunie, potrivit Rador Radio România.

Sursa: FOCUS / Rador Radio România /.
Traducerea: Daniela Dumitru

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează