G4Media.ro

Primul convoi cu blindate franceze pentru protejarea României intră duminică în țară

Foto: Tanc Leclerc / Lacey Justinger, 7th Army Training Command

Primul convoi cu blindate franceze pentru protejarea României intră duminică în țară

Primul convoi cu tehnică militară franceză, constând în transportoare blindate, în vederea completării mijloacelor tehnice ale Grupului de luptă al NATO (Battle Group Forward Presence- BGFP) dislocat în Cincu, intră duminică în România prin punctul de trecere a frontierei Nădlac (Arad), transmite Ministerul Apărării într-un comunicat.

Franța și-a asumat conducerea grupului de luptă NATO din România, constituit pentru a asigura securitatea țării noastre în fața amenințării Rusiei.

Un al doilea convoi constituit dintr-o companie de tancuri Leclerc urmează să intre în România în luna noiembrie.

Grupul de luptă al NATO (BGFP) din România s-a constituit, începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaționale aliate din cadrul Forței de Răspuns a NATO, dislocate în țara noastră.

La propunerea Franței de a prelua rolul de națiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance (Spearhead) al Forței cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat al NATO (VJTF), formează BGFP pe teritoriul național, integrând, pe bază rotațională, efective ale Belgiei și Țărilor de Jos.

BGFP contribuie la creșterea cooperării militare a României cu Franța și la consolidarea securității spațiului euro-atlantic pe Flancul Estic. Cooperarea cu partenerii strategici și existența pe teritoriul național a unor structuri de luptă relevante contribuie la creșterea capacității de apărare și descurajare în contextul războiului din Ucraina și a crizei din regiunea Mării Negre.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Sunt aici pt apărarea flancului estic al NATO. Dacă România nu era în NATO nu erau aici. Aici ar fi fost T62 și conscripti. „Davai ceas” adică pt cei care își amintesc.

    • Nu apară pe nimeni, e armata de invazie a Rusiei prin Ucraina și cel mai la îndemână este România că este cea mai proasta țară. O sa devenim o țintă pentru că pe Biden îl maninca in cur și vrea să intre sa lupte in Ucraina.

  2. Ia uite, mureau de grija mea tocmai aia care dau 300 de euro fiecarui roman sa dispara din peisaj.

  3. Alte trupe de ocupatie.

  4. Acu întrebarea mea e, de ce trebuie să vină blindate de la francezi ce noi suntem handicapați și nu am putut construi?

  5. Postacii rusi au directive clare, când armata romana a intrat în război împreună cu nemții, a fost din cauza voastra, rușilor, neam de jefuitori și violatori! Iar dacă trupele NATO vin aici, este pentru ca se știe, ce mare strategie aveți acum cu cu asa zisa retragere și pregătirea apropiatului asa zis mare accident în estul Ucrainei. Cândva am spus ca va veți sfâșia între voi, și asa se va întâmpla! Barbarilor!

    • Trupele sovietice care au ocupat Romania in 1944 se numeau Frontul 2 Ucrainean, si erau conduse de Rodion Malinovschi, un domn din Odesa. Cele 9 armate componente era conduse de alti ucrainieni: Kravchenko, Trofimenko, Zhmachenko etc. Zici ca erau violatori?