G4Media.ro

Trei rachete de croazieră lansate de pe navele rusești din Marea Neagră…

Foto: Eugen Tomac / Facebook

Trei rachete de croazieră lansate de pe navele rusești din Marea Neagră au traversat spațiul aerian al Republicii Moldova / Ambasadorul Rusiei să fie convocat pentru a da explicații

Trei rachete de croazieră lansate în luni dimineața asupra Ucrainei de pe navele rusești din Marea Neagră au traversat spațiul aerian al Republicii Moldova, a anunțat ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu, într-un mesaj postat pe Twitter.

„Am dat dispoziție ca ambasadorul Rusiei să fie convocat pentru a da explicații”, a adăugat el.

 


Ministerul Apărării de la Chișinău a precizat luni că, între orele 8:33-9:02, structurile specializate ale instituției de apărare au identificat trei ținte aeriene care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova, potrivit deschide.md.

Țintele respective au parcurs următoarele direcții:

  • 1. localitățile Ciornaia -Moghilev Podolsk (Ucraina) – Rîbnița – Soroca – Moghilev Podolsk.
  • 2.Ciornaia – Voronovka (Ucraina) – Rîbnița – Rudi (Soroca)
  • 3. Ciornaia (Ucraina) – s. Popencu (Republica Moldova) – Cineșcăuți (Florești) – în direcția Ucrainei

Aceste ținte au fost confirmate, inclusiv de structuri responsabile din Ministerul Apărării Naționale al României și al Ucrainei. Totodată, țintele au fost observate de sistemele de monitorizare ale Întreprinderii de Stat pentru Utilizarea Spațiului Aerian și Deservirea Traficului Aerian „MOLDATSA”.

Țintele prezentau pericol pentru infrastructura Republicii Moldova și, în special, pentru aeronavele civile care survolează spațiul aerian al țării.

Ministerul Apărării în colaborare cu structurile responsabile din țară monitorizează atent situația în regiune și condamnă ferm atacurile armatei ruse asupra orașelor din Ucraina, soldate cu victime.

Rusia a atacat luni cu un val de rachete capitala Ucrainei, Kievul, dar și orașe mari precum Dnipro, Zaporojie, Liov și Ternopil.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. ONU, NATO si restul occidentului inca dorm. CAte vieti trebuie sa mai curme cracanelul ca sa ne trezim si spulberam odata ruzzia pentru totdeauna? stat terorist.

    • Ilie, la ce boala faci reclama?

    • Ilie, de bombardamentele rusesti in Siria si, mai demult, in Afganistan, ce ne poti spune? Este clar, ca din punctul de vedere al armatei rusesti, nici acolo nu traiau oameni.

  2. Am dat dispoziție…nu eu l-am convocat.