G4Media.ro

8 aprilie este Ziua Memorială a Holocaustului / Evreii din întreaga lume…

8 aprilie este Ziua Memorială a Holocaustului / Evreii din întreaga lume își amintesc cele 6 milioane de evrei din Europa ce au pierit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Cu ocazia zilei Memoriale a Holocaustului, tineri ambasadori din cadrul proiectului de înfrăţire dintre Şimleu Silvaniei din România şi Petach Tikva din Israel marchează acest moment prin denumirea unei regiuni centrale a localităţii israeliene cu numele de Regina Mamă Elena a României. Au loc şi alte manifestări, printre care un festival de film, transmite Rador.

Şi la Bucureşti, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, prin Centrul Comunitar Evreiesc din capitală, va organiza, de la ora 19:00, o ceremonie online.

Directorul Centrului, Adrian Gueron: 27 Nisan, după calendarul evreiesc, este ziua în care evreii din întreaga lume își amintesc cele 6 milioane de evrei din Europa ce au pierit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pentru simpla vină de a fi evrei. 27 Nisan cade pe data de 8 aprilie și tot pe 8 aprilie marcăm Ziua Romilor. Și aceștia s-au numărat printre victimele Holocaustului. Vor participa la această ceremonie online reprezentanți ai Ambasadei statului Israel, Federației Comunităților Evreiești din România, Maia Morgenstern, care este director al Teatrului Evreiesc de Stat, domnul Gelu Duminică, sociolog, supraviețuitori ai Holocaustului. În cadrul ceremoniei vom aprinde, în mod simbolic, lumânări în memoria victimelor Holocaustului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Respect și lor și țiganilor care au fost holocaustati! Respect sclavilor de culoare și a țăranilor basarabeni deportați în siberia și gulagul sovietic

  2. Fără nici o discuție ca unii dintre evrei au avut de suferit, fie ca au fost duși în lagărele naziste la munca, fie ca au murit de boli în acele lagăre, sau de ce nu unii dintre evrei au făcut pușcărie comunista.
    Problema e ca cifra de 6 milioane de evrei care au pierit e absolut fantastica. Ok, putem accepta o sută de mii de evrei care au pierit dar pana la 6 milioane mai sunt 5,9 milioane. Haideți sa nu ne jucam cu cifrele.

  3. Daca nu era un cancelar austriac cu mustata statul Israel nu mai exista.
    Trebuie sau nu sa-i multumeasca?

  4. Ce antisemiti beliti si criminali sunteti voi astia care negati!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.