G4Media.ro

Kurzii din Europa demonstrează împotriva raidurilor turcești

Sursa: G4Media.ro

Kurzii din Europa demonstrează împotriva raidurilor turcești

Comunitățile kurde din Europa au manifestat împotriva bombardamentelor turcești în regiunile de nord ale Siriei și Irakului, transmite Euronews, citată de Rador.

În orașul german Hamburg, unde se află o comunitate importată, câteva sute de kurzi au acuzat Turcia de uciderea civililor.

Kurzii care locuiesc în Cipru au ieșit și ei în stradă pentru a cere oprirea imediată a atacurilor aeriene.
Ankara a lansat o ofensivă militară în nordul Irakului și în Siria împotriva mai multor zone aflate sub controlul forțelor kurde siriene și al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

”A sosit ceasul încheierii socotelilor”, a scris Ministerul Apărării din Turcia, anunțând operațiunea militară numită ”Sabia cu gheara”. Comunicatul de presă al Turciei precizează că inițiativa militară are ca scop eliminarea atacurilor teroriste. În vizorul atacului turcesc se află Kobanê, orașul care a reușit să reziste asediului forțelor Isis și care a fost recucerit de kurzi la 30 ianuarie 2015.

În total, sunt 89 obiectivele vizate de armata turcă, inclusiv buncăre, depozite de muniții și tabere de antrenament.
Milițiile kurde siriene anunță răzbunare, deoarece bombardamentele ar fi lovit centrele urbane dens populate.

Atentatele ar fi fost decise ca răzbunare pentru atacul desfășurat duminică, 13 noiembrie, la Istanbul, în care au fost ucise șase persoane iar peste 80 au fost rănite. Autorităţile de la Ankara consideră că PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan) ar fi responsabil pentru atac.

Sursa: Euronews.it/ Rador/ Traducerea Cătălina Păunel/

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Kurzii întâi să protesteze împotriva atacurilor teroriste efectuate de frățiorii lor din pkk și apoi alte proteste. Turcia a avut extraordinar de multă răbdare cu pkk și adepții lor.