G4Media.ro

60 de doze de vaccin, distruse la Petroșani după ce o asistentă…

60 de doze de vaccin, distruse la Petroșani după ce o asistentă medicală le-a pus în congelator la – 19 grade / Timp de 120 de ore după degivrare trebuiau păstrate la temperaturi între 2 și 8 grade Celsius

Toate cele 60 de doze de vaccin împotriva Covid 19 livrate centrului de vaccinare din municipiul Petroşani au trebuit distruse, chiar în prima zi de vaccinare, transmite Adevărul.ro

Cele zece flacoane de vaccin, livrate de duminică pentru a fi folosite începând de luni, au fost distruse, după ce o asistentă comunitară nu le-a păstrat la temperatura corespunzătoare, a precizat Sebastian Mezei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

În locul lor au fost aduse, luni, alte doze, prin intermediul DSP Hunedoara, iar vaccinarea s-a făcut cu întârziere. „Este vorba flacoane care conţineau în total 60 de doze de vaccin, alocate pentru ziua de luni centrului din Petroşani. Din păcate, cu o zi în urmă, asistenta comunitară nu a respectat metodologia şi lanţul de frig pentru aceste vaccinuri. Ele trebuiau ţinute la o temperatură de 2 – 8 grade Celsius, timp de 120 de ore după degivrare (n.r. vaccinul de la BionTech – Pfizer se transportă la minus 70 de grade Celsius), însă ea le-a introdus într-un congelator, unde au stat la minus 19 grade Celsius”, a declarat, pentru adevarul.ro, şeful DSP Hunedoara.

Asistenta comunitară, angajată de primărie, dar plătită de Ministerul Sănătăţii, a fost exclusă de la centrul de vaccinare şi nu va mai lucra în niciun astfel de centru.

Sursa: Adevărul.ro

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Doze sau flacoane.

 2. A fost instruita si daca nu de catre cine?

  • Asta este intrebarea! Avem, ca de obicei, raspunzator acarul Paun.
   – Cine i-a dat dispozitie sa depoziteze dozele?
   – Era asistenta instruita in privinta dozelor de vaccin?
   – Persoana care i-a dat dispozitie sa duca dozele a mentionat ca trebuie puse in frigider?
   Graba cu care a fost asistenta declarata raspunzatoare de eroare este foarte suspecta si ne arata cum merg lucrurile – sefii se retrag de urgenta din fata pericolului, fac rapid o ancheta formala si declara vinovatii. Asta imi aduce aminte de accidentul din Apuseni cind „interesul national” zis si oprea a gasit vinovatii in mai putin de 24 de ore, inainte ca epava sa fie tirita pe deal in jos ca sa se piarda orice urma in investigatia care urma sa se faca.
   Astia sintem!

 3. credeti ca este prima data cand se intampla asta ???? ma indoiesc…..

 4. Sunteti siguri ca vaccinului i s-a intamplat ceva daca a stat la -19 grade ?? In baza a ce ati luat o astfel de de decizie ?
  Chiar daca exista instructiuni in acest sens, asta nu inseamna ca vaccinul a fost distrus . Ar fi trebuit intrebat furnizorul.

  • Producătorul a anunțat de la început că după decongelare nu se recongelează!

 5. Doar cu atât s-a ales asistenta? Cu eliminarea din centrul de vaccinare? Și nu i s-a imputat contravaloarea vaccinurilor?

  • Nu au ce să-i impute, dacă nu a fost instruită corespunzător. Probabil șefii sunt kkati pe ei să nu fie controlați…

 6. Din cate stiu, parca asistentul Comunitar nu este neaparat asistent medical..ma rog, sa zicem ca este. Sarmana, lasati-o, nu o puneti la stalpul infamiei.
  Mai bine vedeti/auziti ce spune dr. Gindrovel, cum da dansul asigurari 100 la 100 garantat personal despre eficacitatea VACCINULUI SI ALTE DE-ASTEA.
  Vorba romanului, perfect aplicabila aici, s-a vazut scoafa’n copac! Adica nimeni nu da asigurari suta la suta, iar dr. Gindrovel, medic primar de familie in comuna Sadova, judetul Dolj, si important presedinte al comitetului de vaccinologie…etc, etc, si a altor comitete si comitii,.., da ASIGURARI, ..ASTA-I ROMANIA ZILELOR PE CARE …LE TRAIM..INCA…

 7. Are ea salariul la maximul grilei stabilita pentru anul 2022, cred că are!

 8. Devine toxic sau apa de ploaie?

 9. Sabotaj, e antivaccinistă

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.