G4Media.ro

6 persoane reținute după ce au luat fraudulos permisul de conducere /…

sursa foto: Alba24.ro

6 persoane reținute după ce au luat fraudulos permisul de conducere / Prețul pentru a conduce: 2.500 – 5.000 de euro și mutarea reședinței în Brașov

Direcţia Generală Anticorupţie Braşov, în colaborare cu colegii din Galaţi, a reţinut joi, 16 iunie, 14 persoane care au obţinut permisul de conducere auto în mod fraudulos, anunță Bună Ziua Brașov.

Aveau clienţi din Galaţi şi Constanţa, îi mutau la Braşov pentru a putea da aici examenul

Sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, poliţiştii, împreună cu jandarmi braşoveni, gălăţeni şi constănţeni, au efectuat 6 percheziţii domiciliare, în urma cărora au reţinut 6 din cele 14 persoane chemate la audieri.

Anchetatorii au efectuat 5 percheziţii domiciliare în judeţul Braşov şi o şasea în judeţul Galaţi, urmate de 14 mandate de aducere.

Procurorii spun că, în perioada 2013 – 2020, persoane fără calitate specială, cu sprijinul mai multor şcoli de şoferi, dar şi cu sprijinul unei persoane fără calitate specială, contra unor sume de bani, îşi stabileau reşedinţa pe o perioadă de un an în judeţul Braşov, cu scopul de a parcurge cursurile unor şcoli de şoferi, ulterior acestui fapt să poată participa la proba scrisă pentru a obţine permisul de conducere în mod fraudulos.

„În ziua derulării probei teoretice, la examenul propriu–zis, era prezent un candidat fals, înscris legal şi care, pe timpul examenului teoretic, le comunica altor candidaţi  răspunsurile corecte. Sumele de bani oferite de cei care doreau să obţină în mod fraudulos permisul de conducere erau cuprinse între 2.500 – 5.000 de euro pentru fiecare permis obţinut”, au explicat procurorii braşoveni modul în care funcţiona sistemul fraudulos.

Sursa foto: Alba24.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Deci, aici avem decât DGA, nu e vorba de o munca complexa, e vorba despre ce doreste șeful lor

  2. PENSII SPECIALE, PENSIONARE LA 40 DE ANI.

  3. Deci cum va rezolva problema aata inasprirea codului rutier?
    Pe care aia cred ca nici nu l-au frunzarit, daca or sti sa citeasca…

  4. Bai oameni buni sistemul e de rahat. Era normal sa existe o autoritate care sa se ocupe cu inmatriculari de masini si obtinerea permisului. Copiati sistemul din america unde si copiii sofeaza.