G4Media.ro

6.200 de persoane au demonstrat la Berlin din solidaritate cu Palestina, de…

sursa foto: captura video

6.200 de persoane au demonstrat la Berlin din solidaritate cu Palestina, de Ziua Nakba

În jur de 6.200 de persoane s-au adunat sâmbătă la Berlin pentru a-şi arăta sprijinul faţă de palestinieni şi a marca Ziua Nakba (Ziua catastrofei), a comunicat poliţia germană, informează DPA, conform Agerpres.

Palestinienii comemorează în fiecare an la 15 mai Ziua Nakba (Ziua Catastrofei), când, acum 76 de ani, peste 760.000 dintre ei au plecat în exod sau au fost expulzaţi în timpul războiului din 1948 care a condus la crearea statului Israel.

Iniţial, la Berlin erau aşteptate circa 2.000 de persoane pentru a comemora Nakba.

Autorităţile germane au desfăşurat în jur de 500 de poliţişti, care i-au chemat pe demonstranţi la calm. Cu toate acestea, poliţiştii au întrerupt marşul de câteva ori după ce unele persoane au aprins şi au aruncat petarde spre ei.

Participanţii au dorit să se deplaseze din cartierul Kreuzberg spre sediul primăriei din Alexanderplatz, într-un marş organizat sub sloganul ‘Palestine will be free’ (‘Palestina va fi liberă’).

Traseul original urma să ducă spre Poarta Brandenburg, dar a fost schimbat în ultimul moment, a spus poliţia.

Mulţi demonstranţi purtau steaguri palestiniene, alţii aveau umbrele în forma unui pepene, un simbol al sprijinului pentru Palestina, în culorile roşu-verde-alb-negru.

Unii participanţi purtau pancarte pe care scria ‘Stop genocidului în Gaza’ şi ‘Stop terorii ocupaţiei’.

Pentru a permite desfăşurarea manifestaţiei, autorităţile au emis o serie de condiţii, printre care interzicerea apelurilor la acte de violenţă sau a sloganurilor defăimătoare.

Autorităţile au interzis de asemenea declaraţiile care ar îndemna la distrugerea statului Israel, precum şi steagurile şi simbolurile organizaţiilor decretate ca teroriste şi interzise în Germania, ca Hamas şi Reţeaua de solidaritate cu prizonierii palestinieni, Samidoun.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează