G4Media.ro

560 de garaje desființate în municipiul Sibiu, în ultimii 5 ani /…

Sursa foto: Turnul Sfatului

560 de garaje desființate în municipiul Sibiu, în ultimii 5 ani / În locul lor au fost amenajate spații de parcare / Au mai rămas 140 de garaje care urmează să fie demolate / ”Domeniul public nu poate fi ocupat pentru interesul propriu al unui singur cetățean”

Din 2017, Primăria Sibiu a desființat peste 560 de garaje în cartierele Sibiului, anunță Turnul Sfatului. Majoritatea erau construcții improvizate, inestetice, care ocupau abuziv domeniul public. Lor li se adaugă spațiile verzi amenajate în jurul blocurilor de diferiți locatari, transformate adesea în grădini de zarzavaturi private, ori zone pentru grătar îngrădite.

Reprezentanții municipalității au explicat că prioritar este ca spațiul public să fie utilizabil de toți cetățenii, indiferent că vorbim despre noi locuri de parcare sau reconfigurarea de spații verzi. Ideea principală este că într-o comunitate toată lumea are drepturi egale să se bucure de spațiul comun.

”Precizăm că, fie că este vorba de dezvoltarea unui proiect pe suprafețele eliberate de astfel de amenajări sau nu, domeniul public nu poate fi ocupat pentru interesul propriu al unui singur cetățean”, au detaliat oficialii Primăriei Sibiu.

Municipalitatea sibiană apreciază că în cartiere au mai rămas aproximativ 140 de garaje care trebuie înlăturate.

”Din 2017 până în prezent s-au desființat peste 560 de garaje din cartierele Dioda, Terezian, Turnișor, Broscărie, Ștrand, Henri Coandă – Oțelarilor și Hipodrom. În evidențele Primăriei Sibiu se mai află încă 140 de garaje care urmează să fie desființate, pentru 36 situate în cartierul Terezian, pe str. Lungă și str. Rusciorului, fiind deja emise somații către proprietari”, au explicat pentru Turnul Sfatului oficialii Primăriei Sibiu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Oare cine a emis autorizațiile de construcție pentru garaje? Sa fie oare primăriacu cei din primărie responsabili pentru asa ceva? Acuma s-au sucit, dar de plătit doar cetățeanul plătește. Primăria nu are nicio vina.

    • Nimeni. Garajele sunt construite abuziv.
      Nu se poate obține legal AC fără drept de proprietate sau folosință (concesiune) asupra terenului.