G4Media.ro

Procurorii francezi cer închisoare pe viaţă pentru Salah Abdeslam, singurul membru încă…

sursa foto: captură video

Procurorii francezi cer închisoare pe viaţă pentru Salah Abdeslam, singurul membru încă în viață al comandourilor teroriste din 2015 care au provocat moartea a 130 de persoane la Paris și Saint-Denis

Parchetul naţional antiterorist din Paris a cerut vineri pedeapsa maximă prevăzută de lege, închisoare pe piaţă fără posibilitatea reducerii, împotriva lui Salah Abdeslam, singurul membru încă în viaţă al comandourilor de pe 13 noiembrie 2015 care au provocat moartea a 130 de persoane la Paris şi Saint-Denis, relatează AFP.

Sursa foto: Twitter/ Paris Police

„Salah Abdeslam a rămas până al sfârşit fidel ideologiei sale şi incapabil să exprime cele mai mici remuşcări. El este departe de a fi manifestat o renunţare la această servitute voluntară”, a estimat avocatul general Camille Hennetier.

Foarte rară, închisoarea pe viaţă fără posibilitatea reducerii pedepsei este pedeapsa cea mai dură prevăzută de Codul penal. De la instituirea sa în dreptul francez, în 1994, aceasta a fost pronunţată numai în patru rânduri.

O pedeapsă de închisoare pe viaţă cu o perioadă de siguranţă de 22 de ani a fost de asemenea solicitată împotriva prietenului său din copilărie Mohamed Abrini, membru, ca şi el, al „convoiului morţii” care i-a transportat pe jihadişti din Belgia la Paris în ajunul atentatelor.

„Niciun element nu permite întrevederea unei evoluţii viitoare favorabile” a lui Mohamed Abrini, a justificat magistrata.

În total, pedepse mergând de la cinci ani la închisoare pe viaţă fără posibilitatea reducerii pedepsei au fost solicitate împotriva a 20 de inculpaţi judecaţi de pe 8 septembrie de o curte specială pentru atentatele de la 13 noiembrie 2015.

Tribunalul special este format numai din magistraţi profesionişti, care nu sunt obligaţi să ţină cont de solicitarea parchetului.

De luni, timp de două săptămâni, apărarea va avea cuvântul în cadrul procedurilor judiciare. Verdictul este aşteptat pe 29 iunie. (Sursa: Agerpres)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Pai saracu’ Salah Abdeslam n-a facut decat sa puna in practica invataturile profetului Mohamed.
    Pe langa el, ar trebui condamnat si (p)Islamul, ca de acolo vine raul.