G4Media.ro

51 de primării din Harghita intră într-un proiect de digitalizare a educaţiei…

Sursa foto: Unsplash

51 de primării din Harghita intră într-un proiect de digitalizare a educaţiei cu fonduri din PNRR. Șeful Consiliului Județean despre achizițiile din pandemie:S-au cumpărat camioane de lucruri care stau la sertar pentru că profesorii se tem să le dea la copii

51 primării din Harghita, din cele 67 existente, se vor alătura Consiliului Judeţean (CJ) în realizarea unui amplu proiect de digitalizare a educaţiei, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), potrivit Agerpres.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce are cunoştinţă, de câţiva ani, de agenda de digitalizare a Uniunii Europene şi a făcut demersuri în acest sens, cum ar fi elaborarea unui „Plan de acţiune privind educaţia digitală – DigiEdu2030′ şi constituirea unui grup de lucru la pe această temă, la nivelul instituţiei.

Borboly a precizat, în conferinţa de presă, că prin PNRR se finanţează doar partea de hardware, respectiv achiziţionarea de echipamente, motiv pentru care Consiliul Judeţean intenţionează să finanţeze şi cursuri de instruire a profesorilor sau mentenanţa echipamentelor, componente care nu se regăsesc în apelul de proiecte naţional.

„Noi am propus să facem o proiect mare, prin care vom aloca resurse din partea bugetului CJ, deci chiar ce lipseşte. Hardware-ul se va cumpăra, pentru că s-a văzut şi în pandemie că s-au cumpărat (…) camioane de lucruri şi care stau la sertar, pentru că profesorii se tem să le dea la copii, deci nu prea a fost eficient. Şi acum noi încercăm să venim cu instituirea profesorilor, software adecvat, mentenanţă adecvată, noi venim cu o parte mare de finanţare proprie, prin care acest proiect ar putea să fie funcţional”, a explicat Borboly.

El a mai spus că, din informaţiile pe care le are, în afara celor 51 de primării care vor mandata Consiliul Judeţean în elaborarea acestui amplu proiect, mai sunt alte cinci care vor depune proiecte separat în cadrul PNRR.

În luna ianuarie, Consiliul Judeţean a anunţat că, în cadrul PNRR, a fost lansat apelul de proiecte pentru „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a unităţilor conexe”.

Beneficiarii apelului de proiecte lansat de Ministerul Educaţiei sunt toate tipurile de unităţi administrativ-teritoriale (comune, oraşe, municipii şi judeţe), iar bunurile şi echipamentele achiziţionate prin viitoarele proiecte de către solicitanţii eligibili vor fi oferite spre folosinţă gratuită beneficiarilor finali ai investiţiilor, pentru a fi utilizate exclusiv pentru activităţi didactice, sportive şi extraşcolare, a mai arătat sursa citată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...