G4Media.ro

5000 de câini umblă liberi pe litoral. Patronii de hoteluri și restaurante…

sursa foto: ct100.ro

5000 de câini umblă liberi pe litoral. Patronii de hoteluri și restaurante amenință că nu mai plătesc taxe dacă primăriile nu strâng câinii vagabonzi până luni

Pe litoralul românesc umblă liberi peste 5.000 de câini vagabonzi, care periclitează siguranţa turiştilor şi pe care, dacă primăriile nu îi strâng până luni, 24 iunie, şi nu îi mută în adăposturi special amenajate, hotelurile vor înceta să mai plătească taxe către autorităţile locale, a anunţat Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), într-un comunicat, citat de News.ro

„Dacă până luni mai există în vreo staţiune de pe litoral un singur câine vagabond şi dacă primăriile nu intervin de urgenţă ca să-i ia din locurile în care se relaxează turiştii, noi, operatorii de hoteluri şi restaurante suntem hotărâţi să nu mai plătim taxele locale. Au apus vremurile în care tăceam şi în care autorităţile locale făceau ce voiau ele”, a spus Mohammad Murad.

El a afirmat că hotelierii de pe litoral plătesc, anual, la stat, pe unitate zeci de mii de euro sau chiar mai mult, şi nu primesc în schimb nimic, nici măcar condiţiile minime de siguranţă şi curăţenie de care beneficiază concurenţii din străinătate.

Din estimările patronatelor din turism, în acest început de sezon umblă liberi pe litoral mai mult de 5.000 de câini vagabonzi, iar numărul lor creşte de la an la an. Practic, nu există nicio staţiune de pe litoralul românesc care să nu aibă cel puţin câteva sute de câini vagabonzi, care pun în pericol siguranţa turiştilor.

„O singură întâmplare nefericită cauzată de un astfel de câine poate strica imaginea întregului litoral unde, în fiecare an, se investesc zeci de milioane de euro în noi unităţi de cazare şi în renovarea celor vechi. Ca să strângă aceşti câini, firmele private ne cer în jur de 100 de euro de animal, dar nu e treaba noastră să ne ocupăm cu aşa ceva, ci obligaţia autorităţilor locale cărora le plătim în fiecare an taxe”, a adăugat preşedintele FPTR.

Patronatele cer public Ministerului de Finanţe să aprobe această grevă fiscală şi ameninţă cu măsuri similare în curând dacă autorităţile locale nu vor rezolva şi alte probleme elementare, de bun simţ, precum iluminatul public şi curăţenia.

Primăriile vor trebui să se obişnuiască de acum încolo cu ideea că nu le vom mai plăti atât de uşor taxele dacă nu îşi fac treaba. A început sezonul grevelor pe litoral şi nu va mai fi suficient, ca până acum, ca autorităţile locale să stea cu mâna întinsă şi să le pice banii fără să facă nimic. E timpul să treacă la treabă, pentru că noi, hotelierii, riscăm, investim şi punem suflet, în timp ce primăriile au rămas cu aceleaşi vechi mentalităţi şi cu aceeaşi lipsă de chef de muncă”, a mai spus Mohammad Murad.

Recent, patronatele din turism au ameninţat că nu mai plătesc taxele dacă lucrările la autostradă se mai desfăşoară în plin sezon, îngreunând accesul turiştilor către mare, iar Ministrul Transporturilor şi-a luat public angajamentul că va rezolva această problemă.

”Ministrul Răzvan Cuc s-a şi ţinut de promisiune şi a deschis Autostrada A2 pe ambele sensuri, iar turiştii au putut circula fără probleme către mare. FPTR apreciază modul în care Ministrul Transporturilor şi-a asumat să rezolve această problemă”, spun reprezentanţii FPTR.

Sursa: News.ro/Sursa Foto: ct100.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Litoralul romanesc are multe probleme nu doar cainii. Mizeria permanenta, buticaraia agresiva, plaje prost intretinute, dezvoltare haotica, lipsa drumurilor.
    In schimb gasim din belsug nesimtire, indiferenta fata de clienti si preturi ca pe coasta de azur.

    • CINE I-A NUMARAT ?!

      sunt tare curios.

      cred ca e un job mult mai misto decat cel in care le tai / dai frunze cainilor

      nu ar merge sa combin cele doua activitati: numaratul si taiatul frunzelor ?

      oare as castiga dublu ?

  2. primariile mai fac altceva decat sa-si dea salarii mari ?

  3. „Pe litoralul românesc umblă liberi peste 5.000 de câini vagabonzi”

    „liberi”: cum ati vrea sa umble, sa le spuna mafiotii din Constanta pe unde au voie?
    „5000” dk I-a numarat, sa i-o spuneti lu Mutu, daca e treaz
    „vagabonzi” cine zice ala e!
    „litoralul romanesc” Bah, voi nu sunteti intregi la cap! Adica pe plaja Modern din Constanta nu exista nicio toaleta publica de cand exista plaja aia si voi veniti cu cainii vagabonzi? Pai cainii sunt ok, ca sunt inca vii. De ce nu ziceti nimic ca nu exista servicii de ecarisaj iar cainii morti putrezesc pe strazi? Bine ca va deranjeaza aia vii. Aveti idei putin si fixe, dar neoriginale

  4. Litoralul pentru toti!

  5. Fiti practici, bagati-i in oala…!

    • Nu fii sigur ca astia nu sunt dintre cei ramasi nebagati la tocat. Doar litoralul geme de turisti, au dat faliment bulgarii, grecii si turcii

  6. Mda! Tu ești din ăla care le știe pe toate dar dacă-i ceri o solutie zice ca nu e treaba lui! Da’ ce-ți mai place să te dai destept!

    • Păi soluția e să-i ridici de pe străzi, dilema este cine să plătească.

      Bine, ar mai exista și soluția alternativă „Dog Gong Bao”.

  7. Am auzit o glumă bună și trebui împărtășită: ” litoralul românesc!” . Râd de fiecare dată când o aud.

  8. “Vanzariele de covrigi au scazut dramatic”, spun covrigarii de pe Litoral, “de cand cu acesti caini cu covrigi in coada. Bineinteles, covrigii sunt reci, dar sunt gratis, iar asta e tot ce ii intereseaza pe romani”, a declarat Amedeo Pompilian Brutaru, covrigar-patiser-matriter la covrigaria Fuego, din Cap Aurora.

  9. E bine ca dl. Murad se ocupa de protectia turistilor – sa nu fie atacati de caini (desi parca din comunicat reiese sa nu fie atacati turistii in zona vreunui hotel, ceea ce ar atrage publicitate negativa hotelului respectiv – „O singură întâmplare nefericită cauzată de un astfel de câine poate strica imaginea întregului litoral unde, în fiecare an, se investesc zeci de milioane de euro…”) …,

    dar nu la fel de preocupat este ca pe plaja inchiriata de la stat din dreptul complexului Phoenicia, detinut de dumnealui, sa lase libera cota legala de 30% din plaja pe nisip, tot pentru turisti, cei care nu vor / nu-si permit 30 lei / zi pentru 1 (!) sezlong. 100% din plaja Phoenicia este ocupata cu umbrele si sezlonguri contra-cost administrate de Phoenicia.

  10. Singura problema a astora sunt cainii nu mizeria,produsele expirate,tigania!!!! ????? Litoralul romanesc perimat din cauza voastra nenorocitilor nu din cauza cainilor!!!

  11. Oh vai de țara asta…câinii, veşnica lor problemă..dacă am avea o țară civilizată cu cetățeni civilizați atat atracțiile turistice cât şi câini nu ar fi o problemă.
    Mizeria, vin tot străinii civilizați să o adune..
    Vai Românie pe cine adăposteşti..