G4Media.ro

Președintele Consiliului European: : O ameninţare împotriva Ucrainei este o ameninţare împotriva…

Sursa foto: @European Union

Președintele Consiliului European: : O ameninţare împotriva Ucrainei este o ameninţare împotriva Europei

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi-a exprimat miercuri solidaritatea cu Kievul, afirmând că o ameninţare din partea Rusiei că va invada Ucraina este o ameninţare împotriva Europei, transmite Reuters.

”O ameninţare împotriva Ucrainei este o ameninţare împotriva Europei”, a spus Michel într-o conferinţă de presă comună cu premierul slovac, Eduard Heger, la Bratislava.

Anterior, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe, Josep Borrell, declarase că tensiunile cu Moscova din cauza comasării de trupe ruse la frontiera cu Ucraina sunt „cel mai recent exemplu” al faptului că „Europa este în pericol”.

„Ne confruntăm cu provocări. Europa este în pericol. Înainte, când se spunea aşa ceva, unii râdeau, însă acum râd mai puţin”, a apreciat marţi Borrell în intervenţia sa în Parlamentul European în cadrul unei dezbateri privind „Busola strategică”, propunerea prin care ţările UE caută să obţină o mai mare autonomie în domeniul apărării.

În ultimele luni, Rusia a concentrat zeci de mii de militari la frontiera sa cu Ucraina şi a făcut tot mai multe manevre militare, stârnind temeri privind o invazie.

Moscova neagă orice plan în acest sens, însă Kremlinul insistă să primească garanţii scrise pentru securitatea sa, inclusiv promisiunea că Ucraina nu va fi primită în NATO.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Iar o amenintare asupra Europei este o amenintare asupra Ucrainei.

  2. Da bre Michelica, dar ce ne facem cu Ungaria, Germania, Croatia si altii care sprijină Rusia? Astia ar trebui sa plece din UE si NATO.

  3. Sa se duca in Ucraina sa o apere cu pielea lui! Nu, nu vrea, e mai usor sa vorbesti de la caldurica unui birou din Bruxel.
    Realitatea este alta:
    – Ucraina nu este in Nato sau UE
    – Nu aveam nici cea mai mica obligatie fata de Ucraina
    – Rusia nu este o amenintare pentru Europa
    – Daca UE se amesteca aiurea se poate trezi tarata in Al Treilea Razboi Mondial. (Tot asa a ineput si Primul Razboi)

  4. Daca va intrebati de ce vedeti mai la tot pasul „figuri de ceara” gen charles, von der samd este pt ca ei executa nu pun multe intrebari. Cu ei muti usor…cu un Chirac cu un Kohl nu merge.

  5. Ce pun ăștia la cale și oamenii de rând habar nu au ce se întâmpla ca sunt Ocupați cu tik-tokul?