G4Media.ro

47 de morţi în urma ploilor torenţiale şi inundaţiilor din nordul Afganistanului…

Sursa Foto: X

47 de morţi în urma ploilor torenţiale şi inundaţiilor din nordul Afganistanului / Cel puţin 300 de locuinţe au fost distruse

Cel puţin 47 de persoane au murit după ce ploile torenţiale şi inundaţiile au continuat în nordul Afganistanului, a anunţat duminică un oficial, după ce, în ziua precedentă, un bilanţ similar a fost anunţat într-una din provinciile centrale, informează Reuters.

Shamsudden Mohammedi, şeful departamentului de informaţii al provinciei nordice Faryab, a declarat pentru Reuters că cel puţin 300 de locuinţe au fost distruse, potrivit rapoartelor iniţiale.

Sâmbătă, cel puţin 50 de persoane şi-au pierdut viaţa în provincia centrală Ghor, a spus Mawlawi Abdul Hai Zaeem, şeful departamentului pentru informaţii al provinciei.

Afganistanul este predispus la dezastre naturale şi, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, este una dintre cele mai vulnerabile ţări la schimbările climatice.

Săptămâna trecută, viiturile cauzate de ploile torenţiale au devastat mai multe localităţi din nordul Afganistanului, provocând moartea a 315 persoane şi rănind peste 1.600, au spus duminică autorităţile.

Miercuri, un elicopter folosit de forţele armate ale Afganistanului s-a prăbuşit din cauza unor ”probleme tehnice” în timpul unor tentative de recuperare a trupurilor celor care au căzut într-un râu din provincia Ghor, incident în urma căruia o persoană a murit, iar 12 au fost rănite, a precizat Ministerul Apărării.

Afganistanul a primit mai puţine ajutoare internaţionale după ce talibanii au preluat controlul ţării şi în urma retragerii forţelor străine din această ţară în 2021. Ajutorul pentru dezvoltare, esenţial pentru finanţele guvernamentale, a fost diminuat.

Deficitul s-a agravat în anii care au urmat după ce guvernele străine s-au confruntat cu criza globală şi au condamnat în număr tot mai mare interdicţiilor impuse de guvernul taliban femeilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează